Savaco-overname-Thrives

Savaco voegt de scalp van Leuvense Thrives toe aan zijn gordel

KORTRIJK - Savaco heeft de overname van Thrives aangekondigd. Het is de derde overname op anderhalf jaar tijd. De deal met de Leuvense Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement-specialist past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar positie op het gebied van business applicaties verder uitbouwen en haar regionale footprint in Vlaanderen vergroten. Savaco ziet met deze overname haar omzet stijgen tot 40 miljoen euro en groeit tot ruim 200 medewerkers. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

“Door het aan boord brengen van het Thrives team in de Savaco-familie versterken we verder onze capaciteit en vaardigheden in het bouwen van krachtige software oplossingen. Vooral op het gebied van Customer Engagement halen we met Thrives heel wat extra kennis in huis", aldus medeoprichter en co-CEO van Savaco Rik Vandemoortele in een eerste reactie. "We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van Thrives als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen.”

Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Met 9 Trends Gazelle nominaties op zak, loopt duurzame groei als rode draad doorheen de geschiedenis van Savaco. Met het instappen van de Nederlandse financiële partner AAC Capital begin 2018, de overname van cloud integrator ITcare in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021 en nu Thrives zet Savaco haar groeiambities verder kracht bij.

Samen bouwen

Ook Nathan Vanblaere en Kris Sevenants, oprichters van Thrives, zijn opgezet met deze overname en beklemtonen de gemeenschappelijke missie: “Met de alsmaar toenemende complexiteit in IT en de vele innovaties die snel op ons afkomen waren ook wij als niche IT-speler op zoek naar een partner met extra knowhow, die onze verdere ambities kan ondersteunen", zeggen ze. "Met Savaco is dat zeker het geval. Het is een stevige organisatie met een sterke reputatie. Bovendien zit het DNA van beide bedrijven ook dicht bij elkaar. Klanten begeleiden bij het optimaliseren van processen en duurzame meerwaarde te creëren via het inzetten van technologie, is onze gemeenschappelijke missie.”

Beide zaakvoerders van Thrives blijven ook aan boord en nemen een managementrol op binnen Savaco.