Savaco 23 Dirk-Michiels-Rik-Vandemoortele-Final

Savaco werft extra-muros CEO aan

KORTRIJK -  Bij Savaco zal Dirk Michiels vanaf 1 januari 2024 co-CEO worden naast mede-oprichter Rik Vandemoortele. Mede-oprichter Carl Sabbe is sedert vorig jaar geëvolueerd naar voorzitter van het bestuur. “Wij zijn blij met de versterking van ons management team.”, aldus Vandemoortele.

Savaco werd in 1991 opgericht en is uitgegroeid tot een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties als copiloot begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Het Kortrijkse bedrijf telt meer dan 300 hooggekwalificeerde medewerkers.

Dirk Michiels zal toetreden tot het management team naast Rik Vandemoortele (Co-CEO), Louis Sabbe (COO) en Lieven Vandamme (CTO). Hij heeft uitgebreide IT-kennis opgedaan bij bedrijven zoals dienstverlener Ferranti en data science-bedrijf Tangent Works. Dirk is ook al meer dan 10 jaar lid van de raad van bestuur en de raad van advies bij Savaco. Hij kent het huis dus door en door.

Deze strategische zet vergroot de bandbreedte van het executive team en versterkt de capaciteiten en competenties binnen Savaco. Het doel is om extra toegevoegde waarde te bieden aan klanten, zowel op het gebied van portfolio als nabijheid en medewerkers groeikansen te bieden.

Ervaring en inzichten

Rik Vandemoortele is opgetogen met de komst van Dirk Michiels: "Met Dirk als co-CEO zet Savaco een belangrijke stap in haar groeitraject. We kijken uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat zijn expertise en leiderschap een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de toekomstige successen van Savaco."

Dirk Michiels voegt eraan toe: "We leven in interessante tijden met de sterke opkomst van Artificiële Intelligentie en de recente lancering van ‘Copilot’. Savaco is voor haar klanten al jaren de copiloot voor digitale transformatie met impact. We kunnen samen met onze klanten nog veel digitale grenzen verleggen.”