Herman Blueness Sergio Herman 22

Sergio Herman en Willem Hiele shoppen bij familiebedrijf Lafosse

GULLEGEM - Het Gullegemse familiebedrijf Lafosse, specialist in professionele high end keukens, zet het jaar meteen goed in met twee mooie referentieprojecten bij evenveel topchefs: Sergio Herman en Willem Hiele. Zonet raakte bekend dat Lafosse geselecteerd werd om de maatwerkkeuken van het nieuwe Blueness project van Sergio Herman in Antwerpen te leveren. Eerder was al bekend dat Lafosse ook instaat voor het nieuwe verhaal van Willem Hiele in Oudenburg. 

Het is geen toeval dat beide topchefs voor Lafosse kiezen. Het Gullegemse bedrijf onderscheidt zich niet alleen door het gebruik van kwaliteitsmaterialen, maar ook door een geïntegreerde aanpak. Er wordt samen met de chef een intensief traject afgelegd waarbij de keuken specifiek naar zijn noden en wensen gemodelleerd wordt. Lafosse staat daarnaast ook in voor de installatie, de oplevering en de dienst-na-verkoop. Eén aanspreekpunt dus voor het ganse traject.
“Sergio Herman was meteen gecharmeerd door onze no-nonsense aanpak.”, aldus Karel Lafosse zaakvoerder van Lafosse Kitchen Technology. “Tijdens een bedrijfsbezoek bij ons ter plaatse, werd dan ook snel duidelijk dat er naast een persoonlijk klik, ook een perfecte match was tussen onze twee bedrijven: de Sergio Herman Group en Lafosse Kitchen Technology.”

Steun van rasechte ondernemers

In beide referentieprojecten werden de creatieve plannen van de topchefs ondersteund door rasechte ondernemer-families. In het geval van Sergio Herman, is dat de familie Dheedene, die eerder al haar sporen verdiende in de fashion en zich nu toelegt op horeca. Willem Hiele werkt dan weer samen met de Oostendse familie Vanmoerkerke, die na hun uitstap uit de toerisme sector, actief is immobiliën en horeca en onder andere de Thermae Palace onder haar hoede heeft.
Beide projecten worden nog dit voorjaar uitgerold. Na enkele aarzelende jaren zet de horeca weer volop in op investeringen. Lafosse is dan ook op zoek naar extra mensen om het bedrijf en zijn versnelde groei te versterken.

Lafosse (ontwerp en installatie professionele keukens), Vermandere (productie maatwerk inox) en HandsHero (productie en commercialisatie desinfectie oplossingen) zijn merknamen van de LAVA Group uit Gullegem.