Herman Sergio Herman

Sergio Herman sluit de deur achter zich in Cadzand

CADZAND - Sergio Herman heeft het hoofdstuk Cadzand definitief afgesloten. In de Nederlandse kustgemeente, pal naast Knokke, maakte Herman naam en faam met zijn culinaire kunstjes. Hij zette op die manier ook de aantrekkingskracht van Cadzand mee in de kijker. Sergio Hemran heeft zich met zijn concept vooral teruggetrokken in het Antwerpse, maar heeft mogelijks nog andere plannen. 

Het voorbije Paasweekend ging in Cadzand het laatste restaurant met het keurmerk Sergio Herman dicht. De bekende chef van Zeeuwse afkomst baatte er twee horeczaken uit: Pure C en AIRrepublic.

Pure C ging al op 23 september op slot. Nu volgde AIRrepublic. Herman huurde de panden die eigendom zijn van de ondernemers Bart en Anne Gorthmanns die ook het Strandhotel in portefeuille hebben, waar de restaurants van Herman onderdak vonden. Eerder al zeiden de eigenaars dat ze nieuwe culinaire uitdagingen zouden proberen aan te trekken naar Cadzand.

Alternatief voor Knokke

Voor Cadzand komt het vertrek als een klap, zo beweren locals. Immers: Herman bezorgde de Zeeuwse kustgemeente een positieve uitstraling en reputatie.

Uit een bijdrage van Het Nieuwsblad blijkt dat de lokale immokantoren steevast de figuur van Sergio Herman uitspeelden als bijkomende troef. Alvast de West-Vlaamse projectontwikkelaars Compagnie Het Zoute en Versluys  hebben de voorbije vijftien jaar fors geïnvesteerd in Cadzand en zo de vroeger ingeslapen vissersgemeente een boost gegeven.Veel West-Vlaamse kopers van vastgoed zagen zodoende Cadzand als een goedkoper en toch aantrekkelijk alternatief voor het mondaine en te dure Knokke.