Nieuws West-Vlaanderen Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk

Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk

Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk

“De ecologische voetafdruk van je bedrijf verkleinen kan met een elektrisch wagenpark, zonnepanelen of paperless werken. Maar het begint vooral met een duurzame mindset”, vertelt Veerle Dury, business development manager bij Shop 4 Climate. “Met duurzame en originele producten wil Shop 4 Climate aantonen dat duurzaam ondernemen ook klein kan beginnen, van binnen naar buiten.”

Shop 4 Climate is een B2B-webshop met duurzame producten en geschenken. “Van kantoormateriaal tot koffie, laptoptassen en schoonmaak- of verzorgingsproducten.  We hebben een breed gamma aan producten waarmee we duurzaamheid introduceren in alle facetten van het dagelijks leven: voor, tijdens en na het werk.”

Op naar een duurzame mindset

Met ruim 24 duurzame merken wil Shop 4 Climate zowel werkgevers als werknemers aanspreken. “Onder eco gifts vind je cadeaubonnen en producten in cadeauverpakking, het ideale geschenk voor je medewerkers of collega’s. Mag het iets origineler zijn? Dan bieden we ook cadeaupakketten aan voor diverse gelegenheden en elk type persoonlijkheid. Is je collega een Active Anna, een Coffee Addict Cris of een Bureau Beau? In één van onze 22 pakketten vind je gegarandeerd een gepast geschenk vol producten die een duurzame mindset aanmoedigen.”

Duurzame donderdag

Shop 4 Climate hanteert een hybride online kanaal, waarbij betaling en logistiek gescheiden worden. “Werknemers kunnen zo ook een bestelling plaatsen via een eigen account gelinkt aan de account van hun bedrijf.”

De levering van de producten gebeurt steeds op het bedrijf zelf en op een vaste dag naar keuze. “Zo willen we de transportketen en de impact op het klimaat beperken. Wie weet wordt deze vaste leverdag wel de ecodag op jouw bedrijf: een duurzame donderdag bijvoorbeeld!”

Binnenkort wordt er ook een personalisatieluik gelanceerd. “Zo kan je bijvoorbeeld herbruikbare koffiebekers personaliseren voor al je werknemers. Nog een manier om duurzaamheid systematisch te laten doorsijpelen op je werkplek.”

De merken

“We werken zo veel mogelijk samen met lokale leveranciers en leveranciers uit naburige landen. De producten worden geselecteerd op basis van vaste parameters. We kijken naar de oorsprong en het duurzaam productieproces van onze producten. Dat gaat van de verpakking tot de werkomstandigheden in productie. Een label kan maar hoeft niet, de sociale meerwaarde van een project is minstens even belangrijk.”

“Heldere informatie meegeven aan onze klanten over het duurzaamheidsaspect van onze producten is belangrijk. Daarom hebben we er bewust sterk op ingezet in onze on- en offline communicatie”, besluit Veerle.

Shop 4 Climate is een eco-friendly webshop vol duurzame producten en geschenken voor werkgevers en werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.