showpad recente foto Bouten + Jonckheere

Showpad krimpt zijn personeel partieel in

BRUGGE - Showpad, het scale-up bedrijf van Bruggeling Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, heeft voor het eerst in zijn bestaan de tering naar de nering gezet. Enkele tientallen jobs worden geschrapt in de Gentse zetel. Omdat het niet anders kan, of anders gezegd omdat het moet.  Pieterjan Bouten is sinds dit jaar niet langer CEO maar wel nog referentieaandeelhouder en voorzitter van de mini-multinational. 

Showpad wil sneller winstgevend worden. Dat zou de belangrijkste reden zijn voor de ontslagronde, die zo’n 44 (van de 550 medewerkers) mensen treft. Kostenefficiëntie, cashflow genereren en de strategie onder controle houden zijn volgens het bedrijf nu belangrijker dan groei laten optekenen. De voorbije jaren – tot voor corona- leken de bomen tot in de hemel te groeien. De naweeën van het virus laten zich tot op vandaag  nog altijd gevoelen.

Showpad werkt al jaren verlieslatend maar kan nog altijd rekenen op algehele goodwill vanuit de financiële sector. Nu zou er vanuit die hoek toch stringenter worden toegekeken op de financiële resultaten, omdat een aantal economische indicatoren nu eenmaal minder gunstig zijn. Een stijgende rente en oplopende inflatie zijn de exponenten. Dat moet verklaren waarom Showpad eventjes de pijnbank op moet.