Signpost CEO 23

Signpost schrijft nieuw strategisch verhaal middels integratie van Antwerpse Fourcast

KORTRIJK - Signpost, het bedrijf van Kortrijkzaan Arne Vandendriessche, heeft een strategisch samenwerkingsakkoord ondertekend met het Antwerpse Fourcast. Dat maken beide bedrijven bekend in een persbericht. Het belang ervan kan allerminst onderschat worden. Signpost neemt 75 procent in Fourcast for Education. Bedoeling van de samenwerking is om aan scholen een nog betere en completere dienstverlening aan te bieden: van hardware over software en opleiding tot technische ondersteuning in de breeds mogelijke zin van het woord.

Door hun krachten te bundelen kunnen scholen rekenen op ondersteuning op vlak van connectiviteit, hardware, software, digitale leermethodes én nu ook pedagogische ondersteuning. Signpost Group heeft een sterke reputatie als ICT-partner voor het onderwijs. Fourcast staat dan weer bekend als dé go-to partner voor duurzame professionalisering door change management trajecten, ondersteunen van pedagogische studiedagen en ontwikkelen van vraag gestuurde opleidingen op maat van elke school.

De expertise van Fourcast me betrekking tot het opleiden, begeleiden en ondersteunen van onderwijsprofessionals op vlak van digitale vaardigheden, kwam reeds meermaals tot uiting door het winnen van dossiers als i-Learn, de ICT-bootcamps, WBE in Wallonië en professionaliseringstrajecten voor Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Arne Vandendriessche, CEO van Signpost, aasde al langer op een samenwerking met Fourcast en dat is nu finaal gelukt.

Europese speler

Olav Adami, CEO van Fourcast, blijft 25 procent van de aandelen aanhouden in de nieuwe constructie en zal ook operationeel aan de slag blijven. Zijn expertise en ondernemerschap zijn cruciaal. "Door onze expertise op het gebied van opleiding, begeleiding en ondersteuning te combineren met sterke afhandeling van hardware, digitale content en software, kunnen we scholen een compleet pakket bieden dat aansluit op de behoeften van het moderne onderwijs", stelt Adami in een persbericht. Bovendien staat een strategische samenwerking toe om ook ons bedrijf Europees te schalen."
Arne Vandendriessche, CEO van Signpost Group, laat er ook geen twijfel over bestaan: " Het team van Olav zal onze frontrunner worden in het opleiden en bijstaan van scholen in hun digitale traject”, aldus Vandendriessche. Signpost staat bekend voor het begeleiden van de onderwijssector in zijn digitale transitie. Zopas wist het nog een monstercontract af te sluiten voor de levering van 400.000 laptops aan de katholieke scholen in ons land.