Signpost Finland

Signpost versterkt danig zijn positie op de Scandinavische markt

KORTRIJK - De Signpost Group zet een nieuwe strategische stap op de Scandinavische markt. Academic Software, het softwarebedrijf van de Signpost Group, heeft de hand gelegd op de belangrijkste lokale speler in Finland. De Signpost Group is een snelgroeiend technologiebedrijf (200 miljoen euro omzet in 2022 en 290 mensen) dat zich uitsluitend richt op het digitaliseren van het Europese onderwijs. De Signposters leveren hardware (Signpost Hardware, 1 miljoen studentenlaptops in Benelux, Spanje en UK), software (Academic Software), connectiviteit (Academic Connect by Proximus), digitale content (Digitale Methode) én training (Fourcast for Education) aan studenten en docenten van (hoge)scholen en universiteiten in 10 Europese landen.

 

 

Signpost zet via zijn softwarebedrijf Academic Software een grote strategische stap in het noorden van Europa. Ilona IT, het Finse bedrijf dat wordt overgenomen, is in eigen land marktleider in de digitalisering van het onderwijs.

De ICT-recepten van de Signpost Group worden nu al in 10 landen gesmaakt. Ilona IT moet de internationale groei van Signpost mee vorm geven. Finland wordt wereldwijd aanzien als het toonbeeld van digitale transformatie in de educatieve sector en Academic Software wil op zijn beurt de meer dan 20 jaar gespecialiseerde kennis van Ilona IT gebruiken doorheen Europa.

Specialisten in digitaal onderwijs

Het moge duidelijk zijn: Academic Software en Ilona IT bieden de onderwijssector nieuwe mogelijkheden in de zoektocht naar technologische oplossingen. Vele toonaangevende onderwijsinstellingen aanzien beide bedrijven daarom als dé ideale gesprekspartner inzake digitale transformatie.

Risto Korhonen, sales director bij Ilona IT, omschrijft de toegevoegde waarde voor Ilona als volgt: “Ons doel is altijd geweest om onderwijsinstellingen een combinatie van hoogwaardige ICT-expertise en diepgaand pedagogisch inzicht te bieden. Deze unieke combinatie heeft van ons een betrouwbare partner gemaakt voor onderwijsinstellingen in heel Finland. De overname door Academic Software biedt ons veel schaalvoordelen binnen een grotere organisatie. Dit zal onze groei beter ondersteunen. We zullen meer software titels dan ooit tevoren kunnen aanbieden en gebruik kunnen maken van het unieke Academic Software Platform. Het beheer van softwarelicenties van onze klanten zal sterk vereenvoudigen alsook de toegang tot cloud- en andere digitale services. Services die niet alleen door het personeel maar ook steeds meer door de studenten gebruikt worden. Het platform laat ook toe het gebruik van software door studenten en onderwijzers te meten en te optimaliseren”.

Het platform van Academic Software (www.AcademicSoftware.com), bij Europese klanten, met meer dan 1.3 miljoen gebruikers (studenten, onderzoekers en docenten) in ondertussen 10 landen, gekend om zijn efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid, is nu ook beschikbaar voor de klanten van Ilona IT. Het platform, dat onderwijsinstellingen ontzorgt, omvat meer dan 1.500 verschillende software titels, cloud- en virtualisatieoplossingen.

Nieuwe topman

De intrede van een nieuwe topman bij Academic Software, in de persoon van Frederik Meheus, toont ook de ambities aan.
Arne Vandendriessche, CEO en sterke man van de overkoepelende Signpost Group, ziet de komst van Meheus als een schakelmoment.

We willen met Academic Software blijven groeien”, aldus Vandendriessche. “Frederik heeft meer dan 20 jaar ervaring in het buitenland, onder andere als topper in de City voor investeringsreus Blackrock en in Berlijn als managing director van fintech scale-up Moonfare. Naast Frederik haalden we reeds een nieuwe CFO, Arne Ovyn (ex-CFO Deltalight),  en een nieuwe COO, Patrick Geladi (ex-COO Televic) binnen. We zijn nu goed gewapend om onze omzet als groep te verdubbelen in de komende 3 jaar. Organisch door bijvoorbeeld met onze hardwaretak op te starten in de UK maar ook via overnames zoals Ilona IT. Het is cool om te zien hoe Vlaamse ICT recepten voor het onderwijs, Europa veroveren.”