Signpost Slaats 16_9_V2

Signpost zoekt en vindt versterking

KORTRIJK - Het snel groeiende Signpost had nood aan versterking op managementniveau. Die 'witte merel' is nu gevonden in de persoon van Luuk Slaats. Signpost helpt de digitalisering van het onderwijs tegen turbosnelheid vooruit. In België en in het buitenland.

In haar ambitie om het leidende Europese technologiebedrijf voor het onderwijs te worden, is de Signpost Group steeds op zoek om haar werking te professionaliseren om zo haar groei nog te versnellen. Europees en in eigen land. Het bedrijf had reeds een sterke Raad van Bestuur met topinvesteerders (zoals Steven Buyse, CVC, Stefan Tournoy van Vente-Exclusive en Veepee), Hans Hermse (ex-Exact Software), Pieter Barremaecker (co-founder Signpost) en Arne Vandendriessche (CEO Signpost Group).

Bewezen referenties

Nu komt Luuk Slaats het ‘dream team’ verstreken aan de top. Luuk Slaats is best gekend als ex-CEO van Centralpoint dat hij in 2021 namens Altor Equity Funds verkocht aan het Zweedse Dustin Group. Onder de leiding van Luuk verdrievoudigde Centralpoint in omzet tot meer dan 700 miljoen euro en werd daarmee de grootste value added reseller van de Benelux.

Volgens CEO Arne Vandendriessche van de Signpost Group heeft Luuk al bewezen dat hij een Europese IT-groep kan doen groeien tegen een verbazend tempo, strategisch maar ook hands on.  “Ik ben blij dat we op hem beroep kunnen doen als bestuurder om onze ambities als groep te versnellen”, aldus Vandendriessche.  “Op de eerste bestuursvergadering ondervonden we snel dat we de juiste persoon te pakken hadden. Hij kent de sector en heeft hetzelfde waardenkader en DNA als ons bedrijf.”

Europese ambities

Volgens Luuk Slaats zelf is de noodzaak om Europees onderwijs verder te digitaliseren evident. “Daarbij is het vooral ook een eer om met een sterke board van topinvesteerders te mogen samenwerken en verder koers te geven aan de belangrijke missie van Signpost”, aldus Slaats.

De Signpost Group, dat zijn roots heeft in Kortrijk,  is een snelgroeiend technologiebedrijf (185 miljoen euro omzet en 260 mensen). Het heeft de ambitie om het Europees onderwijs te digitaliseren. De Signposters leveren hard- en software én digitale content aan studenten en (hoge)scholen in 12 Europese landen. Met hun eigen Academy, techniekers en internationale helpdesk ontzorgt het bedrijf zijn klanten volledig, zodat ze zich kunnen focussen op hun kerntaak: onderwijs geven. Het doel is om tegen 2025 uit te groeien tot de Europese marktleider als dé ICT partner voor het onderwijs.