Nieuws West-Vlaanderen Sioen beperkte de schade in abnormaal jaar

Sioen beperkte de schade in abnormaal jaar

Sioen beperkte de schade in abnormaal jaar

ARDOOIE – Het beursgenoteerde Sioen heeft na beurstijd zijn jaarresultaten van 2020 gepubliceerd. In een abnormaal jaar worden nog vrij behoorlijke cijfers voorgelegd: het geconsolideerde omzetcijfer laat een licht dalende lijn zien, maar de winst kende een forse duik met meer dan 35 procent. Gezien de omstandigheden een alles bijeen aanvaardbaar rapport.   

2020 was, op zijn zachtst gezegd, in alle opzichten een uitzonderlijk jaar: een harde Brexit, stijgende geopolitieke spanningen en een pandemie die lockdowns en ongekende economische schade veroorzaakte.

Sioen Industries Groep realiseerde in 2020 een geconsolideerde omzet van 510,1 miljoen euro, in vergelijking met 509,6 miljoen euro in 2019. De coating divisie, de belangrijkste van de drie business units, realiseerde 328,5 miljoen euro externe omzet in 2020, in vergelijking met 310,8 miljoen euro in 2019. Over 2020 bedroeg de groepswinst 19,3 miljoen euro tegenover 30,1 miljoen euro over 2019, of een daling met 35,9%. De balans blijft niettemin positief ogen. Op het einde van het jaar bedroeg het eigen vermogen van de Groep 264,5 miljoen euro of 52,4% van het balanstotaal. De netto financiële schuld van de Groep bedroeg op het jaareinde 84,4 miljoen euro.

Sioen laat nog weten dat de eerste helft van 2021 nog steeds beïnvloed wordt door Covid. Dit in combinatie met stijgende grondstofprijzen zal een uitdagende omgeving blijven creëren, aldus het bedrijf. Ondanks deze tijdelijke tegenwind wil Sioen, trouw aan zijn lange termijn strategie, blijven
investeren in diversificatie naar nieuwe markten, complementaire overnames, investeringen in nieuwe productlijnen en innovatieve producten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.