Sioen Moeskroen

Sioen rijmt niet langer op Moeskroen

ARDOOIE, MOEKROEN - Sioen Industries heeft besloten zijn vestiging Moeskroen te sluiten. In de jaren negentig was Sioen één van de eerste grote West-Vlaamse investeerders die naar Moeskroen trok, mede door de subsidieregen die er wachtte.

De textielgroep Sioen Industries wil haar productieafdeling technische garens in Moeskroen sluiten. Dat heeft het management van het bedrijf aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De reden? Deze divisie zou verlieslatend zijn, dus moet de tering naar de nering worden gezet. De prijzen van geïmporteerde technische garens, inclusief transport- en douanekosten, zijn substantieel lager dan de productiekosten in België.

Sioen legde de garenproductie in de herfst van vorig al voor de helft stil, omdat het door de hoge energiekosten onmogelijk was te concurreren met bedrijven uit Spanje, Italië, Turkije en China. De fabriek in Moeskroen ging toen voor enkele weken op slot. De vakbonden hoopten dit jaar dat het ergste voorbij was, maar niet dus. 79 jobs staan op de helling.

foto: Sioen Moeskroen