Nieuws West-Vlaanderen Six doet dubbele strategische zet

Six doet dubbele strategische zet

Six doet dubbele strategische zet

IZEGEM – Het Izegemse Six kondigt een dubbele strategische zet aan. Het investeert via een overname van het Roeselaarse Unibo en desinvesteert met de verkoop van één van zijn divisies (‘Dak & Gevel’). Six is een multidisciplinair bouwbedrijf actief in HVAC-technieken en algemene bouw. Met ruim 200 medewerkers opereert het West-Vlaamse familiebedrijf in heel België via 4 autonome business units (HVAC/Industrieel, HVAC/Residentieel, Technische Dienst en Nieuwbouw & Renovatie). Alles samen goed voor ruim 50 miljoen euro omzet.

Six wil naar eigen zeggen inspelen op de veranderingen in de bouwsector en onderneemt daarom actie op twee fronten. Enerzijds werd het bedrijf Unibo uit Roeselare, met expertise in residentiële nieuwbouw, overgenomen. Anderzijds werd de activiteit ‘Dak & Gevel’ van Six overgedragen aan de Limburgse (Genk) Tectum Group dat tien vestigingen heeft over heel het land.

Sebastiaan Pot, mede zaakvoerder van Six, ziet de overname van Unibo als de logische stap ter versterking van de afdeling ‘Nieuwbouw & Renovatie’. “Zo staan we klaar om in de toekomst de uitdagingen in de groeiende markt van sociale nieuwbouw en renovatie nog beter aan te gaan”, zegt Pot.
De verkoop van de business unit ‘Dak & Gevel’ wekt op het eerste zicht verrassing maar wordt door mede zaakvoerder Christophe Pollet als volgt voorzien van commentaar: “We leggen met een gerust hart onze medewerkers in de warme handen van het familiebedrijf Tectum”, aldus Pollet. “Er is met Tectum reeds 30 jaar een vertrouwensvolle samenwerking. Wij waren samen pioniers om Firestone EPDM op de Belgische markt te introduceren en kennen elkaar dus goed.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.