Nieuws West-Vlaanderen Six stimuleert fitheid bij zijn medewerkers met programma ‘Healthy Six’

Six stimuleert fitheid bij zijn medewerkers met programma ‘Healthy Six’

Six stimuleert fitheid bij zijn medewerkers met programma ‘Healthy Six’

IZEGEM – Mens sana in corpore sano. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het oude adagio blijft zo actueel als wat, alleen wordt er nog altijd te weinig gevolg aan gegeven of wordt er niet de nodige sérieux aan gegeven. Het nieuwe jaar, met zijn klassieke goede voornemens, is een ideaal opstapje om een sensibiliseringscampagne (‘Healthy Six‘) op te zetten, dachten ze bij bouw- en familiebedrijf Six.   

Six bouwt zijn campagne op aan een rolmodel. Daarbij krijgt een werknemer de kans om zijn professionele sportcarrière (triatlon) maximaal uit te bouwen, met steun en goedkeuren van zijn werkgever.

Concreet krijgt Triatleet Vincent Van de Walle sinds deze maand de kans om zijn job als projectleider bij Six te combineren met de uitbouw
van een professionele sportcarrière. Het Izegems bouwbedrijf, met activiteiten in HVAC,  sanitair, dak- en gevelwerken, bouw en renovatie en een sterke technische dienst, heeft het belang van een gezonde levensstijl al altijd gepromoot. Sinds jaren zijn ze trouwe sponsor van de Koninklijke Atletiek Vereniging in Roeselare, en ook voor de eigen medewerkers worden met de regelmaat van de klok
activiteiten georganiseerd waar bewegen steeds centraal staat.

De road to Hawai

Vincent Van de Walle, al 10 jaar aan de slag bij Six, combineert zijn job al langer met topsport (triatlon). Eerste plaatsen in de Ironman wedstrijden in Kraichgau en Luxemburg, een derde en vierde plaats in Nice en meervoudig Belgisch Kampioen ploegenduathlon, tonen zijn talent en doorzettingsvermogen duidelijk aan. Nu wenkt een nieuwe uitdaging: deelnemen aan de Iron Man in Hawaï, de moeder van alle triatlons. Met de hashtag #RoadToHawaï probeert hij deze droom in drie jaar tijd te bereiken.

Dankzij de steun van zijn werkgever Six en zijn sponsors, komt dit doel binnen bereik. “Wij zijn opgezet met het feit dat wij met Vincent goede afspraken hebben kunnen maken zodat hij zowel op sportief vlak en als op professioneel vlak kan excelleren”, zegt Pieter Billiet, HR-manager van Six en zelf een verwoed sporter (basketbal, tennis). “We geloven sterk in lange termijn engagementen met onze medewerkers, en dit kan enkel als we luisteren en rekening houden met elkaar wensen en dromen.”

Sport voor allen

Tom Ghiesmans, communicatiemanager bij Six, schetst ook het ruimer kader. “De start van het #RoadToHawaï project kadert trouwens in ons jaarthema ‘Healthy With SIX’ waarin we voor de medewerkers een heel aantal activiteiten voorzien”, zegt Ghiesmans. “Maandelijkse
fruitmanden, deelfietsen voor de middagverplaatsingen of sporadisch woon-werk verkeer, mentale gezondheidsessies, een dartstornooi, en nog veel meer. We beseffen namelijk maar al te goed dat een werkplek een plaats is waar iedereen zich vooral goed moet voelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.