Persoone Dominique Guatemala

Smakenakrobaat Dominique Persoone komt alweer met innovatieve praline

BRUGGE – De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone, oprichter van The Chocolate Line, ontwerpt een unieke food pairing praline die complementair is aan de rijke smaak van Zacapa® Rum. Het stukje genot heeft een hart van bittere ganache op basis van Zacapa® Rum en een laagje met toetsen van roos, lychee en framboos. Het geheel is rijkelijk omhuld door originele Guatemaleekse Bean to Bar chocolade.

“In 2012 bezocht ik Guatemala voor het eerst, het was een fantastische cacao-expeditie en een prachtig land”, aldus de immer olijke en vrolijke Persoone. “Na onze zware tochten door de jungle trakteerden we onszelf  ’s avonds met de trots van het land een glas Zacapa rum met 2 ijsblokjes. Nu zoveel jaar later is het super om aan de hand van een wetenschappelijke studie food pairing het delicate evenwicht te zoeken tussen cacao uit Guatemala en Zacapa. Het resultaat is spannend en heerlijk, maar ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht. De grondstoffen komen dan ook uit een tropisch paradijs.”

Dominique Persoone staat bekend om zijn vrij innovatieve recepten met chocolade. Na zijn koksopleiding in hotelschool Ter Groene Poorte groeide Persoone’s passie voor chocolade. Hij opende samen met zijn vrouw en masterbrain The Chocolate Line in Brugge. Ondertussen zijn ze ook trotse eigenaars van een vestiging in Antwerpen op de Meir. The Chocolate Line is opgenomen in de culinaire gids van Michelin. De Brugse topchocolatier staat bekend om zijn gewaagde chocoladecreaties. Pralines die geparfumeerd zijn met vers citroengras, chili of gefrituurde ui bevatten, je kan het soms zo gek niet bedenken. Persoone is ook het brein achter de chocolade lipstick en chocolate shooter. Dit laatste is een kleine snuifmachine waarmee je een cacao-kruidenmix letterlijk kan opsnuiven. Het gadget werd voor het eerst geïntroduceerd op het verjaardagsfeestje van Ron Wood, de gitarist van de Rolling Stones.