House of HR HQ Kortrijk

Snelgroeier House of HR verplaatst zijn hoofdkwartier van Roeselare naar Kortrijk

KORTRIJK - Het dienstenbedrijf House of HR heeft haar intrek genomen in haar nieuwe kantoren in Cotton Park in Kortrijk. De HR-dienstverlener legt eens te meer mooie groeicijfers voor, met in juni een salesaandeel dat zo’n 11,4% hoger lag ten opzichte van juni 2022. Dit jaar tekende de groep van bestuurder en aandeelhouder Conny Vandendriessche en Manager van het Jaar Rika Coppens (CEO) ook al vier overnames, hoofdzakelijk in de zorgsector. De groei noopte tot een verhuis.

Dankzij de onophoudelijke ondernemerschapszin van House of HR en haar Happy Rebels, blijft het bedrijf groeien. Gezien deze groei en de vele overnames van de laatste jaren waren er dan ook meer mensen in ondersteunende diensten nodig.

“Dankzij onze Europese groei zijn de ondersteunende diensten van House of HR zelf (het House of Support team), bijvoorbeeld Finance, IT en digital, ook meegegroeid", dixit CEO Rika Coppens. "Hierdoor was er nood aan een groter kantoor, zelfs al voor de COVID-19 pandemie. We gingen daarom op zoek naar een geschikte locatie, waar onze Happy Rebels en elk van onze merken zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien. Die vonden we in Cotton Park te Kortrijk. We zijn blij nog steeds in West-Vlaanderen te kunnen blijven, omdat we een lange geschiedenis hebben in Roeselare en veel medewerkers op groepsniveau West-Vlaamse roots hebben. De zin voor ondernemerschap en de 'can do' mentaliteit van deze streek ligt ons nauw aan het hart.”,

Machtige groep

In 2022 boekte House of HR een pro forma omzet van om en bij de 3 miljard omzet en een pro forma management gecorrigeerde EBITDA van 349 miljoen. De groep biedt maandelijks werk aan meer dan 70.0000 mensen en telt 5.700 interne werknemers, verspreid over 793 vestigingen in Europa.

House of HR noemt zichzelf graag een 'Talent PowerHouse' met een sterke nadruk op ondernemerschap, digitalisering en innovatie én met behoud van een opvallend menselijke aanpak. In november 2022 werd het machtige Amerikaanse fonds Bain Capital Private Equity meerderheidsaandeelhouder van de groep, met een belang van 55%.