Nieuws West-Vlaanderen Sophia Vanwynsberghe tekent voor West-Vlaamse verankering van Mc Three

Sophia Vanwynsberghe tekent voor West-Vlaamse verankering van Mc Three

Sophia Vanwynsberghe tekent voor West-Vlaamse verankering van Mc Three

WAREGEM – De Waregemse tapijten- en garenproducent Mc Three blijft voorlopig onafhankelijk en als familiebedrijf doorgaan en zoekt niet langer naar een overnemer. Dat heeft Sophia Vanwynsberghe, de dochter van de betreurde en iconische stichter Lucien Vanwynsberghe, laten weten aan het personeel via een interne memo. Ze blijft zodoende referentie aandeelhouder bij het bekende Waregemse bedrijf.   

Sophia Vanwynsberghe heeft na rijp beraad beslist om de toekomst van Mc Three verder zélf in handen te houden, zo kon Made in West-Vlaanderen vernemen. De voorbije maanden was er interesse vanuit verschillende hoeken om Mc Three over te nemen nadat Sophia Vanwynsberghe aan KBC Securities de opdracht had gegeven om uit te kijken naar een mogelijke overnemer. Heel wat geruchten deden de voorbije weken de ronde. Zo was het voor sommigen zeker dat TVH de gebouwen gekocht zou hebben. Sophia Vanwynsberghe benadrukt nu dat daar niets van aan is en dat het bedrijf van wijlen haar vader klaar is om een nieuw hoofdstuk te schrijven.
“Het proces met KBC Securities nam meer tijd dan verwacht in beslag, dit deed me inzien dat het nu voor de organisatie beter is om zelf het roer in handen te houden”, liet Sophia Vanwynsberghe de voorbije dagen weten aan de achterban. “Ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat Mc Three de voorbije jaren grote stappen heeft gezet en een sterk team heeft uitgebouwd. Met onze eigen sterktes hebben we een unieke positie in de markt. Daarom is het volgens mij de enige goede beslissing om op eigen kracht verder te werken.”

Nieuwe CEO

Sophia Vanwynsberghe voegt ook de daag bij het woord. Ze laat ook weten dat per 1 september Peter Desmet Mc Three zal vervoegen als full time CEO. Peter Desmet kan reeds terugblikken op een rijkgevulde loopbaan. Sophia Vanwynsberghe maakt van de gelegenheid gebruik om Robert De Regge te bedanken voor het geleverde werk als interim CEO dat een einde nam op 15 juli.
In haar interne nota besluit Sophia Vanwynsberghe met een positieve noot. “Ook in deze onzekere economische tijden blijven we een aantrekkelijke partner”, zo luidt het. “We zullen er alles aan doen om onze klanten wereldwijd met het Mc Three team verder optimaal te bedienen.”

Innovatief en verticaal geïntegreerd

Het Waregemse familiebedrijf Mc Three is een toonaangevende en innovatieve fabrikant en leverancier van polypropyleen gebaseerde machinegeweven afgepast tapijt voor de residentiële markt onder de merknaam Mc Three Carpets en klantspecifiek garen voor tal van  toepassingen en garenoplossingen onder de merknaam Mc Three Yarns.

Opgericht in 1989 en opererend vanuit haar productie- en distributievestiging in Waregem heeft Mc Three klanten wereldwijd. Dankzij haar verticale integratie behoudt Mc Three een goede controle over het gehele productieproces. De voorbije jaren stonden in het teken van een geslaagde turn around. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

foto: Sophia Vanwynsberghe (archieffoto Domotex)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.