Nieuws West-Vlaanderen Spitsenduo Marc Coucke-Bart Versluys streeft naar vijfde ster voor Knokse hotelparel La Réserve

Spitsenduo Marc Coucke-Bart Versluys streeft naar vijfde ster voor Knokse hotelparel La Réserve

Spitsenduo Marc Coucke-Bart Versluys streeft naar vijfde ster voor Knokse hotelparel La Réserve

KNOKKE – Het eindstation is een vijfde ster bemachtigen voor het Knokse hotel La Réserve. Op de weg naar die ambitie pakt het ondernemersduo en ‘vrienden voor het leven‘ Bart Versluys-Marc Coucke uit met een stunt: topchef Peter Goossens (bekend van Hof van Cleve uit Kruisem) zal het restaurant van La Réserve vanaf de zomer van 2023 begeleiden naar hogere sferen. 

In augustus 2021 maakten beide ondernemers hun blijde intreden in La Réserve. De toon werd van meet af aan gezet: de ambitie bestond er in om van La Réserve, één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België, het ultieme visitekaartje van Knokke te maken. Om dit te realiseren werd aangekondigd dat er de komende jaren meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd zou worden. De focus is meervoudig: een totaal nieuwe lobby, een upgrade van de wellness & spa alsook van het unieke terras met zicht op het prachtige Zegemeer. Last but not least wordt er nu dus ook fel geïnvesteerd in het restaurant, dat Peter Goossens als coach krijgt.

Passie en innovatie

Peter Goossens heeft internationale naam en faam verworven met het Hof van Cleve en combineert al jaren vakmanschap met passie en vernieuwing. Hij maakt deel uit van de chefs die het succes en de uitstraling van de Belgische culinaire sector mee vorm hebben gegeven. Peter zal de volledige verantwoordelijkheid, coördinatie én de receptuur van het nieuwe restaurant van La Réserve voor zijn rekening nemen. Het moet een topbrasserie worden, zo kondigen Versluys en Coucke het aan. Met bekende gerechten, uitgewerkt met veel respect voor lokale producten. A touch of classic zeg maar, met vernieuwing waar nodig. Het verschil zal gemaakt worden op elk moment van de dag: zo zal er ook een topontbijt aangeboden worden voor zowel hotelgasten als bezoekers.

Zomer 2023

Het vernieuwde restaurant moet zijn deuren openen in de zomer van 2023. Voor een goed begrip: Peter Goossens blijft achter zijn fornuis staan bij Hof Van Cleve. Maar hij moet als adviseur en fluisteraar de culinaire geneugten van La Réserve richting de sterren begeleiden. “Al bij het ondertekenen van het contract van La Réserve, zat ik met Peter Goossens in mijn hoofd”, aldus Marc Coucke. “We hebben boeiende en geëngageerde gesprekken achter de rug en ben meer dan vereerd dat hij de drijvende kracht zal worden achter het restaurant van La Réserve. Eén van de beste chefs ter wereld zal deze iconische locatie naar het hoogste niveau tillen: het voelt als een droom die waarheid wordt. Zoals vele van onze Alychlo initiatieven, wordt ook La Réserve gedreven door Belgisch ondernemerschap met veel passie en ambitie.”

Culinaire hotspot

Peter Goossens (Hof van Cleve) voelde zich vanaf het eerste gesprek meegezogen door het enthousiasme rond dit project. “Ik ben heel blij dat ik met mijn ervaring en inspiratie deze unieke locatie mee kan helpen uitbouwen”, aldus Goossens. “La Réserve wordt een culinaire hotspot, zowel voor gasten van het hotel als voor de bezoekers van Knokke Heist. Ik wil een keuken creëren met gerechten die ik zelf graag dagdagelijks eet en kijk er naar uit om ze met veel plezier aan te bieden aan de gasten van La Réserve. Gezien we dicht bij zee zitten zal dit een belangrijke (doch niet de enige) bron van inspiratie zijn.”

Bart Versluys (Scorpiaux) wijst bij het aantrekken van Goossens naar zijn lijfspreuk: I am easily satisfied with the very best. “Onze ambitie met La Réserve is duidelijk en wie beter dan Peter Goossens zal ons ook culinair naar de hemelse sferen brengen”, aldus Versluys. “Ik kijk er bovendien geweldig naar uit om samen het interieur en de look and feel te ontwikkelen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.