Nieuws West-Vlaanderen Stories Startende chocolatier Gilles Naert brengt hulde aan zijn grootmoeder
West-Vlaanderen

Startende chocolatier Gilles Naert brengt hulde aan zijn grootmoeder

ZWEVEGEM – Kent u de Otuille-pralines al? Ze worden ontwikkeld door de 22-jarige Gilles Naert uit Moen (Zwevegem). Zijn chocoladeverhaal begon in 1993, toen de ouders van Gilles – toen prille twintigers – hun eerste cacaobonen omtoverden tot heerlijke West-Vlaamse chocolade. De gekende Chocolaterie Carré uit Moen was een feit. Gilles zet nu de traditie verder en brengt via zijn ondernemerschap ook indirect een hommage aan zijn grootmoeder.  

Gilles Naert stortte zich dit jaar als jonge chocolatier helemaal op de chocolademarkt.  Toeval? Niet meteen? Het verhaal van de appel en de boom. Ook Gilles’ grootmoeder inspireerde hem om verder te gaan. Zij gidste hem naar de Hotel- en Toerismeschool Spermalie en toonde van kleins af aan wat échte Belgische topproducten te bieden hebben. “En zo kon ik niet weerstaan aan die héérlijke job”, aldus Gilles die recht van de schoolbanken, na zijn studies Verkoop/Gastronomie, meteen zijn eerste chocoladelijn (Otuille) ontwikkelde. Heerlijke West-Vlaamse  pralines, gepresenteerd in een mooie box.

Elke Otuille-praline bestaat uit meerdere laagjes die vol smaak doorlopen in elkaar. Volgens Gilles is zijn praline uniek én vernieuwend: “Ik kies voor een zeldzame samenstelling, qua vorm én smaak”, zegt de jonge starter. “De pralines bestaan uit een smeuïge bodem met daarboven een zacht laagje mousse, afgetopt met een chocolade in marmerpatroon. Een ongeziene én hemelse combo.”

Het aanbod slaat kennelijk aan. De pralines kennen een schitterende start en zijn nu reeds te vinden in meerdere koffiezaken en winkels. Ondertussen werkt Gilles aan de webshop en vernieuwt hij binnenkort het atelier.