Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Basiel Van Cauwenberge bouwt zeecontainers om tot wooneenheden

Starter in de kijker: Basiel Van Cauwenberge bouwt zeecontainers om tot wooneenheden

Starter in de kijker: Basiel Van Cauwenberge bouwt zeecontainers om tot wooneenheden

WAREGEM – De tendens bij jongeren is duidelijk: er wordt kleiner maar even fijn gebouwd. Het Waregemse Add Home van starter Basiel Van Cauweberge speelt er gretig op in. Add Home zet nu ook al voet aan de grond in Slovenië middels een joint venture. 

Basiel Van Cauwenberge startte zij avontuur in 2019. Het West-Vlaamse bedrijfje houdt zich bezig met het omvormen van kale zeecontainers tot volledig afgewerkte thuiswerkkantoren of zorgwoningen voor in de tuin. Tijdens de allereerste lockdown zagen Van Cauwenberge en zijn vennoot Gert-Jan het aantal aanvragen plotseling met 40 procent stijgen. Het aanbod gaat van een klein containermodel dat kan dienen als tuinkantoor tot een heuse zorgwoning met keuken en badkamer.

Klaar voor disruptie

Add Home ziet zichzelf als een fabrikant van modulaire containerwoningen en modulebouw. De groei gaat hard voor de jonge start-up in deze nieuwe en toekomstgerichte markt. Basiel Van Cauwenberge is er nu al in geslaagd om zijn concept ook te introduceren in het buitenland dankzij een strategische partnership met Adria uit Slovenië. Het betreft een exclusiviteitscontract.

“We willen als enige de markt van mobiele woningen en staancaravans op zijn kop zetten”, aldus Basiel Van Cauwenberge. “Kwalitatieve, energiezuinige en moderne woonunits, 100% mobiel, zullen in België aanslaan. Onze klanten zijn vooral jonge mensen die geen geld meer hebben voor klassieke woningen. Mensen die flexibel en kleiner willen wonen. Dit speelt perfect in op de demografische trends van morgen. Kortom, we gaan voor een ware disruptie van de bestaande klassieke markt van caravans, modulaire bouw en containerunits.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.