Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Evelyne Ballière zoekt goed volk

Starter in de kijker: Evelyne Ballière zoekt goed volk

Starter in de kijker: Evelyne Ballière zoekt goed volk

WAREGEM – In coronatijden is er allicht meer dan ooit behoefte aan goed geschoolde kader- en middenkaderleden met een financieel of HR-profiel. Dat is althans de overtuiging van de jonge maar al door de wol geverfde Waregemse Evelyne Ballière die na een mooie loopbaan voor rekening van derden, nu de sprong naar een eigen zaak waagt met Conessence Executive Search.

 

 

Evelyne Ballière komt uit een ondernemersnest, dat helpt al. Tweede troef: ze heeft naast een stevige ervaring, ook uitgebreide contacten overgehouden aan haar handel en wandel in de rekrutering maar ook via haar eigen netwerk van family en friends.
Eerder was ze tien jaar aan de slag bij de HR-groep Robert Half.

Samen met Frederik Houpe & Melissa De Craemer van Conessence  staat Ballière nu aan de wieg van Conessense Executive Search. Zelf neemt ze met haar eigen vennootschap Amélu (zo genoemd naar haar kinderen Amélie en Lucie) vijftig procent in de start-up. “We werken elk binnen ons model, maar de sterkte ligt in de bundeling van onze beide netwerken”, aldus Evelyne. “We delen ook dezelfde waarden over ondernemerschap. Frederik focust zich voornamelijk op interim management, Melissa op HR-profielen, zelf ga ik in de eerste plaats voor financiële profielen.”

Meerwaarde via partnerships

Conessence Executive Search wil in de wereld van de rekrutering vooral geen generalist zijn, maar hoofdzakelijk het accent leggen op de zoektocht naar bijzondere financiële profielen. De voorbije maanden werden er, spijts corona, al sprekende referenties binnengehaald bij onder meer Ardo, Greenyard en  Corialis. “De voorbije maanden wist ik al 16 zoektochten succesrijk af te ronden”, aldus Evelyne. “De invulling van een financieel profiel is breed: van CFO’s tot controllers (finance, business, corporate,…) tot accounting managers.”

Spijts haar nichebenadering, wil Evelyne Barrière met het nieuwe Conessence Executive Search ook de deur openlaten voor andere profielen zoals pakweg ingenieurs of IT-ers maar ook general managers. “Groeien willen we ook doen door partnerships te sluiten met andere kantoren die specialisten zijn in hun domeinen”, besluit Evelyne Ballière. “Dat kan alleen maar voor meerwaarde zorgen.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.