Frederik foto met logo

Starter in de kijker: Frederic Zonnekein gaat met Aurea Ratio door als zelfstandig consultant

KORTRIJK - Na 25 jaar aan de slag te zijn geweest in diverse managementfuncties bij niet de minste kmo's in de regio rond Kortrijk (Mydibel, Dubois), kiest Frederic Zonnekein voor zijn eigen moment suprême: hij kiest radicaal voor een zelfstandig bestaan als consultant met Aurea Ratio in Kortrijk. Aan passie geen gebrek, aan ervaring evenmin en aan diverse competenties allerminst. De ambities zitten verstopt in de bedrijfsnaam. Aurea staat in het Portugees voor gouden, Ratio voor redelijkheid ofte inzicht. Gouden redelijkheid kortom. 

Het is bekend: vreemde ogen zien meer. Of ook: een klankbord kan uitermate nuttig zijn. Frederic Zonnekein kan zo'n challenger zijn. Zijn grote voordeel? Multifunctioneel inzetbaar als freelance consultant en met één doel voor ogen: bedrijven sterker maken of ontzorgen.

"Met meer dan 25 jaar aan ervaring wil ik toegewijd hoogwaardige operationele en managementdiensten leveren die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van bedrijven", zegt Zonnekein. "Dat gaat van accounting en boekhouding over financiële analyse en HR tot algemeen management tijdelijk of voor langere termijn)."

Het belang van principes

Voor de nieuwbakken consultant staat dienstbaarheid voorop. Ver weg dus van het uurke factuurke-principe of van de nine to five-benadering, waar anderen zich wel eens aan laven. De mails of berichten met lofbetuigingen die hij al mocht ontvangen en te lezen zijn op de website van Aurea Ratio, liegen er kennelijk niet om. Het moet gezegd: zijn drive werkt aanstekelijk en de eerste bedrijven kwamen ook al bij hem aankloppen.

Op de vraag waarom potentiële klanten de weg naar zijn nieuwe consultancybedrijf Aurea Ratio moeten vinden, heeft de gretige Frederik zijn antwoord prompt klaar: "Ik heb een groot voordeel omdat ik eerder actief was in verschillende sectoren en bedrijfsomgevingen", zegt Zonnekein. "Ik wil ook altijd resultaatgericht werken pro blijvende waarde en groei. En finaal is het een kwestie van flexibiliteit en bereidheid om te werken volgens het schema en de vereisten van de opdrachtgever. Het wordt wel eens vergeten hoe belangrijk dat is."

info:

www.aurearatio.be