Delft

Starter in de kijker: Isabelle Delft en Els Cornelis maken van échte fitheid een hoger ideaal

KORTRIJK - In 2019 startte de Kortrijkse Isabelle Delft, na lange omzwervingen in het buitenland,  haar eigen bedrijf op dat het DNA van klanten eerst in kaart brengt en vervolgens, op basis van professioneel advies, ook de goede richting op helpt. De activiteit heeft een naam (revive coaching). Een nog relatief onbekende en 'anders dan anders' methodiek maar een sterk opkomende beweging, aldus Isabelle Delft en haar medevennoot Els Cornelis.  

Gezond leven en overtollig kilo’s kwijt geraken: beide thema’s zijn in coronatijden actueler dan ooit. Isabelle Delft en Els Cornelis, de dames achter het Kortrijkse Revive Coaching, benaderen deze gezondheidsthema’s op een wel zeer innovatieve én unieke manier.

Aan de hand van DNA-analyses kunnen ze iemands metabolisme nauwkeurig in kaart brengen. Het domein waarin Revive Coaching zich specialiseert word Nutrigenomics genoemd. Of om het sloganesk te zeggen: Once in a lifetime test - lifelong health optimalisation.

"We zijn biochemisch opgeleide health coaches die sinds het begin van de (eerste) coronacrisis, gestart zijn met op DNA- gebaseerd voedings-en lifestyle advies", zeggen de beide dames. "Diëten zijn er in alle soorten en maten. Van mediterraans, ketogeen, koolhydraatarm, tot fodmap- en glutenvrij. Een ruime keuze en voor ieder wat wils, zo lijkt het wel. Maar in de praktijk zien we dat mensen het bos door de bomen niet meer zien. Dé oplossing is dan na te gaan hoe iemands genen functioneren en op basis daarvan voedings-en lifestyle-advies op maat te geven. In de praktijk blijkt dit vaak een succesformule. Mensen krijgen eindelijk een antwoord waarom ze niet afvallen van rondjes te lopen, waarom ze dipjes krijgen bij intermittent fasting of waarom een ketogeen dieet geen zoden aan de dijk brengt. Cliënten vinden hun intrinsieke motivatie terug, iets wat ze vaak onderweg kwijt geraken, te meer omdat hun vele dieetpogingen niet het gewenste effect geven."

Groot impact

Met de DNA-testen kan ook worden nagegaan welke kans iemand heeft op het één of ander vitaminetekort, of hoe iemand in staat is om goed of net niet goed te ontgiften én waarom de één meer of minder kans maakt op tal van aandoeningen. "Vanuit onze biochemisch kennis openen we vaak de ogen van onze cliënten", aldus Isabelle Delft. "Persoonlijker en gerichter werken kan haast niet en, niet onbelangrijk, we werken altijd samen met vaste artsen en gespecialiseerde labo’s."

Het duo Delft-Cornelis mocht reeds meer dan 150 DNA-tests afnemen (heel wat onder hen waren trouwens ondernemers) en hun cliënten begeleiden naar hun gewicht, focus en energie van 10 jaar terug.

Isabelle is een geboren en getogen Kortrijkzaan, maar leefde en werkte meer dan 15 jaar  in het buitenland. Oorspronkelijk startte het avontuur in Italië waar ze aan de slag was als export manager voor een wijnbedrijf.  Daarna zette ze voet aan wal in Sydney, Australië. Daar werd ze gebeten werd door de ‘healthy lifestyle’. Na dit buitenlandse avontuur kwam Isabelle terug thuis in Kortrijk en kruiste ze al gauw de wegen van business partner Els Cornelis, die al evenzeer gepassioneerd bezig is met de biochemische verklaringen van vele gezondheidsproblemen. Deze dames sloegen de handen in elkaar om Revive het levenslicht te laten zien.

www.revivecoaching.be