Snauwaert Nick

Starter in de kijker: Nick Snauwaert gooit zich op de HR-markt

ROESELARE - In het Roeselaarse doet de naam Snauwaert nog altijd meer dan één belletje rinkelen. Nick Snauwaerts grootvader stond destijds aan de wieg van het overbekende tennisbedrijf. Nu heeft Nick zijn eigen HR-bedrijf opgericht. Met een unieke touch om alsnog het verschil te maken in een vrij gesatureerde markt.   

Strateeg HR, het bedrijf van Nick Snauwaert en Frederick D’Hooghe, is een start-up die tijdelijke of structurele HR-ondersteuning biedt aan bedrijven. “We hebben een gezamenlijke ervaring van 8 jaar in de HR-sector”, aldus Nick. “Ons idee kwam tot stand door de nood aan aangepast HR-advies bij de klant zelf. Veel ondernemers zijn bezig waar ze goed in zijn, namelijk ondernemen. Wij zorgen voor ondersteuning op HR-gebied. Met een driedubbele focus: inhouse rekrutering, digitale rekruteringscampagnes en HR-advies à la carte.”

Het verschil maken

In een vrij verzadigde markt komt het er op aan het verschil te maken. “We proberen het verschil te maken door in te zetten op de nieuwste trends voor rekrutering”, aldus de nieuwkomer. “Dit in combinatie met gestructureerde sollicitatieprocedures en open communicatie. We ontzorgen de bedrijfsleiding met mensgericht HR-advies op maat. We komen langs voor een intake gesprek en maken duidelijke afspraken rond de verwachtingen die ingelost worden. We gebruiken hierbij onderbouwde documenten die gebruiksvriendelijk zijn voor de bedrijfsleiding. We luisteren naar de wensen, we denken proactief mee en evalueren de noden van het bedrijf. Op basis daarvan maken we een doelgericht HR-plan op maat. Het menselijk aspect primeert hierbij. We focussen ons niet enkel op de instroom van nieuwe medewerkers maar houden ook rekening met de bestaande medewerkers. Op vandaag de dag is het vooral belangrijk om in te zetten op menselijk kapitaal. Bestaande medewerkers gelukkig en gemotiveerd houden is een belangrijke schakel om een bedrijf stabiel en gezond te houden.”

Juiste handvaten

Strateeg HR maakt gebruik van de nieuwste rekruteringstools, dit in combinatie met bewezen processen. “We geven ook opleidingen en voorzien onze klanten met de juiste handvaten en documentatie om het in de toekomst verder aan te pakken”, aldus nog Nick Snauwaert. “Met eerlijke communicatie geven we bedrijfsleiders de kans om alles te zien vanuit een andere invalshoek. Zo komen nieuwe en goeie ideeën tot stand.”

Info: www.strateeghr.be