Novulo Pittem

Starter in de kijker: Novulo Buildings neemt zijn intrek in nieuwe fabriek in Pittem

PITTEM - Het amper twee en een half jaar oude Novulo Buildings heeft zijn zetel en productie verhuisd van Ardooie naar een nieuwe vestiging in Pittem. Novulo in het bedrijf van Tom Boogaert en legt zich toe op gebruiksvriendelijke modulaire units.   

Novulo Buildings werd opgericht in februari 2021 met het oog op het introduceren van een totaal nieuw bouwsysteem in België: modulaire units die een zinvolle invulling geven aan onbenutte plaatsen en ze transformeren tot professionele en private leefruimtes.

In de praktijk gaat het om modulaire units die kunnen dienen als zorgwoningen, mantelzorgwoningen, tiny houses, tuinkantoren en andere bijgebouwen voor in de tuin. Maar de focus ligt vooral op betaalbare zorgwoningen met het nodige comfort.

De bouwmethode is gebaseerd op standaardisatie en industrialisatie. "We noemen het lego-lisatie", zegt Tom Boogaert. "De units kunnen geschakeld en gestapeld worden." Volgens minister Mathias Diependaele, die de opening van de nieuwe vestiging bijwoonde, beantwoordt het aanbod van Novulo Buildings volledig aan de verwachting vanuit de markt.