Starter in de kijker: productiehuis Pigeon Eggs profileert zich via creatieve content

OOSTENDE - Als twee door de wol geverfde experts samen hun ei leggen, moeten daar vonken uit komen. Dat is precies wat Geert Germonpre (ex-WTV-Focus) en Pieter Clicteur doen met hun start-up Pigeon Eggs, een audiovisueel bedrijfje waarmee je op basis van extreme flexibiliteit en onversneden vakmanschap meer dan één kant mee op kan. De lijst aan binnengehaalde referenties van de Oostendse start-up liegt er in elk geval niet om. 

Het productiehuis Pigeon Eggs werd opgericht door twee West-Vlamingen met complementaire profielen. Twee jongeren ook die het uitstekend met elkaar kunnen vinden: fotograaf/regisseur Pieter Clicteur en cameraman/monteur Geert Germonpré. De passie voor mooi beeld en sterke verhalen bindt de twee heren. “Als het gaat over mooi beeld, een goede foto, een sterk verhaal, dan hebben we dezelfde smaak", zeggen de ondernemers. "Daar kunnen we uren over praten.”

Na een aantal jaren als freelancers te hebben gewerkt, was de stap naar een eigen productiehuis een logische keuze. Pigeon Eggs werd in januari 2022 omgevormd van een samenwerking tussen een fotograaf en een cameraman tot een productiehuis.

Creativiteit voorop

Pigeon Eggs biedt fotografie en film aan, hoofdzakelijk voor bedrijven. Employer branding films, moodmovies, testimonials, fotoreportages, maar ook music videoclips en andere kunstprojecten staan op hun menu. Creativiteit staat steeds voorop. Ze proberen het allemaal te doen op een iets andere manier. "Het mag gerust wat ballen hebben, een hoek af, gedurfd, maar steeds met een professioneel eindresultaat als doel en zonder de wens van de klant uit het oog te verliezen", zeggen Pieter en Geert.

Er bestaan tientallen productiehuizen in Vlaanderen. De vraag is dan: hoe maakt deze samenwerking het verschil? “We zijn heel schaalbaar, we kunnen budgetvriendelijke films maken met een mini-crew van 2 personen, maar we kunnen ook grotere projecten aan door beroep te doen op freelancers", luidt het antwoord.

Trotse bedrijfsleiders

Inmiddels mogen de heren trots zijn op hun klantenbestand. Ze werkten onder meer al voor klanten als VIB, Bpost, Oxfam, De Gentse energiecentrale (die een “Eurocities award” mocht ontvangen met deze film), AZ Zeno, Theater aan Zee, Stad Middelkerke, Renasci,  Port Oostende, Belgian Offshore cluster, Concertgebouw Brugge, Cebeo, Uman, In Flanders Fields museum, Your life on hold, Mildreda, enzovoort.

En of er eentje uitspringt? Eén van de hoogtepunten was zeker de videoclip die we maakten voor de Belgische band Mildreda", zegt Geert. ((https://vimeo.com/585717282?share=copy). De clip werd alvast geselecteerd op het gerenommeerde Brussels Independent Film Festival, waar de videoclip tijdens het hele festival werd vertoond in de Brusselse cinemazalen.

Om hun klanten op alle vlakken kwalitatief beeld te blijven aanbieden, werd ondertussen een gloednieuwe studio gebouwd. De studio kan dienen voor foto-reportages, greenscreen filmopnames, meetings, enzovoort. Een extra troef waar ze graag mee uitpakken.

Info: https://www.pigeoneggs.be