Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Pino heeft iets met huisdieren

Starter in de kijker: Pino heeft iets met huisdieren

Starter in de kijker: Pino heeft iets met huisdieren

KORTRIJK – Madice Behaegel heeft al haar hele jong leven lang iets met dieren. Ze groeide er als het ware tussen op. Het was de aanleiding ook voor een eigen ondernemersavontuur met de start-up Pino. Pino wil accessoires voor huisdieren naar de markt brengen: mooi, duurzaam en gezond.

“Naar de dierenwinkel gaan was altijd een teleurstelling”, aldus Madice. “Ik vond er nooit iets mooi en kwalitatief. Ook zag ik dat er vooral plastics verwerkt werden in de accessoires. Nadat mijn vorige hond was gestorven aan kanker, was ik op zoek naar betere producten voor onze nieuwe viervoeter.Ik zag dat er weinig vernieuwing is in de huisdierensector maar zelf aan de slag gaan was geen evidentie. De ontwikkeling achter Pino heeft meer dan een jaar geduurd. De uitdaging om met ecologische materialen te werken zonder in te boeten aan design, was moeilijker dan ik zelf gedacht had en finaal moest het aanbod ook betaalbaar blijven.”

Madice Behaegel besloot op een mooie dag richting Azië te trekken om er bedrijven te bezoeken. Daar beek het moeilijk om te controleren of alles er wel zo duurzaam aan toe ging. De meest logische keuze was dan ook om voor lokale productie te gaan. “Vermits ik geen productontwikkelaar ben, was het even zoeken”, vertelt de Kortrijkse. “Met de hulp van Hangar K en IDC in Kortrijk, kwam ik in contact met mensen die mij hierin konden ondersteunen. Zo heb ik onder meer kennis gemaakt met 3D printen om mijn moedermodellen te maken. De lockdown heeft mij meer tijd gegeven om thuis prototypes te ontwikkelen en met nieuwe materialen te gaan werken.”

Denken aan dierenwelzijn

Madice Behaegel heeft met Pino een zeer uitgesproken ambitie: het dierenleven beter maken. De eerste collectie bestaat uit bowls voor honden en katten. De ontwerpen zijn afgestemd op het dierlijk gedrag. Zo wordt er rekening gehouden met de snorharen van de kat of is er een bowl voor honden met lange oren. De producten worden handgemaakt uit natuurlijke grondstoffen met respect voor onze planeet. “En we schenken 10% van onze winst aangoede doelen die dierenwelzijn ondersteunen”, aldus nog Madice Behaegel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.