PresentDA

Snel groeiende starter PresentDA trekt al meteen een investeerder aan

KORTRIJK - De start-up PresentDA, die zich profileert als een innovatief sales agency, zet al meteen in op verdere groei. De uit Kortrijk afkomstige ondernemer Wouter Bruynsteen heeft besloten mee te participeren in het bedrijf met de ontwikkeling van een zogenaamde rapporterings-app. PresentDA bestaat ondertussen één jaar en een half en werkt al samen met 36 Belgische en Nederlandse voedings- en drankproducenten voor het voorstellen en verkopen van hun merken bij winkels en horeca.

Het team van PresentDA bestaat uit 4 gemotiveerde ‘presenters’ die over heel Vlaanderen de introducties verzorgen. De West-Vlaamse (Kortrijk) oprichter Thomas Geers heeft een sterke groeivisie met het bedrijf en wil in het nieuwe jaar de omzet verdubbelen door nieuwe ervaren vertegenwoordigers aan te werven. Op deze manier willen we een grotere regio en een groter aantal volume introducties kunnen aanbieden.
“ We hebben in de voorbije maanden te vaak klanten en trajecten moeten weigeren doordat we gewoon nog de capaciteit niet hadden om bepaalde trajecten uit te voeren", zegt Geers. "Dat maakt het natuurlijk wel selectiever, maar we willen toch gaan voor een verdere groei om iedereen die een kwalitatief voedings- of drankmerk heeft te kunnen helpen met de verkoop in België en Nederland.“

Betere dienstverlening

Geers wil niet alleen het volume van de diensten uitbreiden, maar ook de kwaliteit en efficiëntie verhogen. "Onze rapportage gebeurt nu één maal per week, dat willen we nu naar één keer per dag kunnen verhogen", zegt Geers. "Om dat te realiseren zijn we enorm dankbaar voor de investering van Wouter Bruynsteen die de ontwikkeling van een app voor zijn rekening neemt en participeert in PresentDA voor 15% van de aandelen. Door deze digitalisering verhogen we de kwaliteit en transparantheid voor onze klanten en verlagen we onze administratie enorm. Ook kunnen bestellingen die worden opgenomen op die manier sneller geleverd worden bij de winkels en horeca zaken.

Wouter Bruynsteen en Thomas Geers kennen elkaar al van in hun jeugd en werkten eerder al samen bij de oprichting van Albatross Liquors. Wouter is actief in de financiële software ontwikkeling bij ‘Silverfin’ en runt daarnaast zijn eigen software bedrijf ‘Prioflux’ in Zwevegem.

"Al sinds het begin dat Thomas met het idee van PresentDA kwam, geloofde ik in het concept", aldus  Wouter Bruynsteen. "Met  de huidige en toekomstige groei van Presentda voor ogen, leek het me opportuun de handen in elkaar te slaan om ook de data en  rapportering mee te helpen schalen."