Nieuws West-Vlaanderen Stas neemt zijn intrek in iconische landmark

Stas neemt zijn intrek in iconische landmark

Stas neemt zijn intrek in iconische landmark

WAREGEM  – Het ontbrak Waregem al niet aan imposante kantoorgebouwen en nu komt er daar nog eentje bij. Het Waregemse bedrijf Stas snijdt een nieuw hoofdstuk aan in zijn geschiedenis, middels de intrek in een nieuwe en iconische hoofdzetel die de naam ‘The Nest‘ meekreeg. Ook consultancybedrijf Squadron verhuist mee naar The Nest. Stas is bekend van zijn innovatieve opleggers voor de transportsector. De eigenaarsfamilie Heyse is naar eigen zeggen  trots maar vooral dankbaar dit project te kunnen voorstellen. Op die manier wil men het ondernemerschap voor de volgende generaties ten volle aanmoedigen.

Van ver en mits enige verbeelding ziet het nieuwe gebouw er uit als een reusachtige glazen pakketboot die klaar ligt om de Oceaan over te varen. De voorbije dagen namen de medewerkers van STAS en SQUADRON hun intrek in het gloednieuwe kantoorgebouw The Nest aan de afrit van de E17 in Waregem. Dit project heeft het zicht op de afrit voor goed veranderd. Deze investering werd gerealiseerd met als doel de meest moderne en duurzame werkplek te creëren voor de medewerkers en alle stakeholders.

Het gloednieuwe gebouw komt er om beide bedrijven en de werkomgeving van de medewerkers verder te professionaliseren, zo benadrukken de managers. “De medewerkers hebben het verdiend om te werken in een modern, innovatief en duurzaam gebouw dat hun manier van werken reflecteert”, heet het. “Het gebouw staat ten dienste van de creativiteit, professionaliteit en persoonlijke groei van de mensen van SQUADRON en STAS. Zo kunnen de beide bedrijven elk in hun domein het verschil blijven maken.”

Gebouw met visie

De vorm van het gebouw springt in het oog. Het kantoorgebouw telt maar liefst 4 verdiepingen. Om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht, hellen de verdiepingen over elkaar richting de snelweg. Dit symboliseert een nederige buiging naar de medewerkers die er hun intrek in nemen, maar ook als eerbetoon naar de stad Waregem waar STAS al sinds de jaren ’70 gevestigd is. Dankzij de volledig glazen noordkant kan er overal genoten worden van het prachtige panorama en voldoende natuurlijk daglicht.

SQUADRON, die de volledige 2de verdieping inpalmt, is een community van experten die Vlaamse maakbedrijven helpt op vlak van digitale oplossingen. De community telt zo’n 50 medewerkers in binnen- en buitenland en is een ware doorgroei aan het meemaken. Dit wordt hun 2e locatie in België naast de hub in O-FORTY te Oostkamp.

De iets kleinere, bovenste verdieping, maar veruit de meest indrukwekkende verdieping, wordt een creatieve ruimte. Het wordt gedoopt tot “Idealab” waar allerhande creatieve en nieuwe business ideeën gepitcht kunnen worden om klaar te staan voor de toekomst.

Om de familiale waarden te benadrukken, alsook de STAS visie van ‘Long-Term Pleasure‘ waarin duurzame groei met respect voor People, Product en Planet centraal staan, werd gekozen om het gebouw als overkoepelende naam ‘THE NEST‘ te geven. ‘The NEST’ staat voor warmte, duurzaamheid, inspiratie en balans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.