Jet Import Capri Sun – Portretten Stefaan-9

Stefaan Bettens (Jet Import) voegt nieuwe scalp toe aan zijn gordel

MENEN - Jet Import uit Lauwe verdeelt vanaf 1 april 2024 Capri-Sun in Belgiƫ en Luxemburg. De ambitie van CEO Stefaan Bettens? De verkoop van de iconische zakjes fruitsap nagenoeg verdubbelen. Het West-Vlaamse Jet Import staat bekend als exclusief invoerder, verdeler en merkenbouwer van allerlei dranken.

Capri-Sun is een bekend merk. De zakjes fruitsap gaan jaarlijks 60 miljoen keer over de toonbank in België alleen. Jet Import neemt vanaf 1 april 2024 de distributie over van Coca-Cola en wil de distributie opkrikken naar 100 miljoen zakjes op drie jaar tijd. Dit door te investeren op de winkelvloer en in 2024 uit te pakken met een suikervrij alternatief.

Stefaan Bettens legt de lat hoog voor zijn nieuwe baby. "We gaan qua distributie focussen op attractieparken en supermarkten", aldus Bettens. "Jet Import houdt daar zoals steeds de vinger aan de pols. Veel winkels schakelen over naar zelfstandige uitbaters die niet de tijd of middelen hebben om zelf hun rekken te vullen. Extra investeringen op vlak van merchandising en de bijhorende manpower moeten daarbij helpen. De distributie van Capri-Sun sluit daar qua omzet en volume perfect bij aan.”

Jet Import realiseerde in 2023 een geconsolideerde omzet van 260 miljoen euro en wil in 2024 groeien naar 325 miljoen euro. De drankendistributeur en brand builder heeft meer dan 140 mensen vast in dienst.