Stefan Grosjean (Smappee) wil met AI de grenzen verleggen in de wereld van de laadpalen

HARELBEKE - Als het over laadpalen voor elektrisch aangedreven auto's gaat, mag het Harelbeekse Smappee zich een voorloper en pionier noemen. In een steeds sneller draaiende wereld wil CEO Stefan Grosjean via innovatie het verschil blijven maken. Artificiële intelligentie (AI) dient daarbij als opstapje voor een nieuwe generatie van laadpalen. Tijdloos design moet de rest doen.

Het West-Vlaamse cleantechbedrijf Smappee breidt zijn reeks van bekroonde slimme laadpalen uit met de nieuwe stijlvolle Smappee EV One. De nieuwe laadpaal is compatibel met de andere Smappee-laadpalen en is voorzien van Artificiële Intelligentie waarmee je tot de helft goedkoper en duurzaam laadt met zonne-energie en de laagste energietarieven.

"Via de Smappee-app en het dashboard stel je slimme functies in en behoud je ten allen tijde het inzicht en de controle over al je laadpunten", laat het bedrijf van Stefan Grosjean verstaan. "De EV One heeft ook een duurzame behuizing van 100% multi-recycleerbaar aluminium."

Slim laden

De EV One is verkrijgbaar is in een model voor thuis (EV One Home) en voor bedrijven (EV One Business) en is voorzien van Articifiële Intelligentie. In een werkomgeving kan je meerdere Smappee-laadpalen plaatsen en linken en genieten van alle slimme functies.

“Bij Smappee vinden we het belangrijk dat onze laadpalen steeds mee evolueren met de snel veranderende energiemarkt en het eenvoudig maken voor EV-rijders om snel, goedkoop en duurzaam te laden”, vertelt Stefan Grosjean, CEO van Smappee. "We nemen het laden met dynamische en variabele tarieven volledig uit handen. Met een eenvoudige instelling in de Smappee-app kies je de gewenste capaciteitslimiet en vermijd je de excessieve capaciteitstarieven. We zijn trouwens de enige op de markt die deze functionaliteiten gecombineerd aanbieden. Daarnaast kan je je EV ook optimaal opladen met zonne-energie met behulp van Smappee’s ingebouwde zonne-energie voorspelling, wat niet alleen goed is voor de planeet maar ook voor je portemonnee.”

All-in-one laadoplossing voor bedrijven

Laadsessies kunnen worden gestart en gestopt door middel van een QR-code, RFID en slimme laadschema’s. De Smappee App en het laadbeheerdashboard geven je alle controle die je wilt, van het opladen van één elektrische wagen thuis tot het beheren van de verschillende laadsessies van een elektrische vloot. De overstap naar een elektrische vloot brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor bedrijven.

“We willen fleet managers ontzorgen door hen een all-in-one laadoplossing aan te bieden die hen volledig ontzorgt bij de overstap naar een elektrische vloot”, aldus nog Grosjean. “Ze kunnen bij ons terecht voor de hardware maar ook onze software zorgt voor een praktisch dashboard op maat, aangevuld met extra e-mobiliteitsdiensten en gerichte mogelijkheden zoals gesplitste facturatie. En een extra voordeel is dat ze dit stapsgewijs kunnen doen. Onze laadoplossing is volledig modulair. Wil je starten met enkel laadpalen en op een later moment extra laders of betaaldiensten toevoegen? Het kan allemaal.”