Nieuws West-Vlaanderen Stories Stephanie en Stefanie maken positieve balans op na één jaar Chapter George
West-Vlaanderen

Stephanie en Stefanie maken positieve balans op na één jaar Chapter George

HARELBEKE – Het ondernemerschap zit in de genen of het zit niet in de genen, maar in het geval van Stephanie Valcke blijft alleen de eerste hypothese overeind. Stephanie Valcke is de stiefdochter van Désiré Stadsbader, één van de meest monumentale ondernemers uit de regio Zuid West-Vlaanderen, en is dus ook de zus van Dominique Valcke, huidig CEO van de firma Stadsbader. Eén jaar terug hield Stephanie Valcke samen met Stefanie Vanden Broucke (ex-Caaap en ex-Leiedal) haar eigen bedrijf boven de doopvont: projectontwikkelaar buiten categorie Chapter George. De zaak klimt al meteen naar hogere sferen. 

De twee dames vonden elkaar via de passie voor architectuur en bouw. Sinds september 2021 schrijven de twee vrouwelijke ondernemers met Chapter George een nieuw vastgoedverhaal. Stephanie Valcke en Stefanie Vanden Broucke – een ervaren duo met meer dan 40 jaar ervaring – bundelden hun krachten én expertise in een nieuw en innovatief hoofdstuk in de vastgoedwereld.

Daarbij willen ze het volledige spectrum van het residentieel vastgoed bespelen. Dat doen ze met Chapter George zelf of via participaties in onder andere Miix en The Addresses. Sinds kort wordt de strategische focus ook op renovatieprojecten én kleine binnenstedelijke projecten gelegd. Daarmee schrijven deze enthousiaste onderneemsters aan een nieuw hoofdstuk van het succesvolle Chapter George-verhaal.

Een brug tussen verleden en heden

De naam Chapter George verwijst niet enkel naar Stephanie’s grootvader Georges Tanghe, maar duidt ook op de verschillende hoofdstukken of activiteiten binnen dit nieuwe vastgoedverhaal. Met Chapter George wordt een brug tussen het verleden en het heden geslagen. Met deze naam willen we mijn grootvader eren, die zijn hele leven actief was in de bouw”, vertelt Stephanie Valcke. “Hij had als het ware een baksteen in de maag en het hart op de juiste plaats.”

Sinds kort ligt de strategische focus ook op renovatieprojecten én kleine binnenstedelijke projecten. “We willen met name het volledige spectrum van residentieel vastgoed bespelen”, aldus de dynamische onderneemsters. “En hiermee zowel aan risicospreiding doen, als groei genereren. Als professionele ontwikkelaar durven we ook renovaties aan te pakken, met input van creativiteit-interieurvisie en aandacht voor haalbaarheid. Wij zien dit als een product voor de meerwaardezoeker die zelf niet wenst te verbouwen. Daarnaast zien we ook een mogelijk groeipotentieel in de ontwikkeling van binnenstedelijke projecten op optimale locaties.”

Projecten aftoetsen aan de kernwaarden

Chapter George wil als projectontwikkelaar ook drie kernwaarden uitdragen. Naast passie en authenticiteit staat ook de mensgerichtheid centraal. Met de focus op het interne team enerzijds, maar ook met oog op het uitwerken van langdurige en duurzame partnerships anderzijds. “Al onze projecten worden afgetoetst aan deze waarden”, zegt Stephanie Valcke resoluut. “Op dat vlak maken we geen compromissen. Wij realiseren kwalitatieve en duurzame koopwoningen op interessante locaties. Met aandacht voor innovaties op het vlak van duurzaamheid, mobiliteit én stedenbouw. En met een landelijke én hedendaagse architectuur, met kwaliteitslabel waarbij we de baksteenarchitectuur respecteren. We proberen het verschil te maken door een doordachte en duurzame bouwfilosofie.”