Stefanie Verduyn mikt op de Champions League binnen de kunstgalerijen

KORTRIJK - In volle coronacrisis besloot Stefanie Verduyn haar job als aankoper van schoenen in het bekende Kortrijkse familiebedrijf (Lange Steenstraat) in te ruilen voor een out-of-the box idee: een kunstgalerij openen op ‘Champions League’ niveau. “Bedoeling was van meet af aan om het verschil te maken in een al flink bezette markt”, aldus Stefanie Verduyn. 

Stefanie Verduyn was jarenlang aan de slag in het familiebedrijf van haar vader Luc. Schoenen Verduyn is al decennia lang een begrip in de Kortrijkse middenstand. Met haar kunstgalerij wilde ze haar eigen ondernemersdroom realiseren. “Bedoeling was van meet af aan om het verschil te maken”, aldus Stefanie Verduyn. “Daarom kozen we voor een adembenemende locatie in de Vlaamse Ardennen (Moregem) en opteerden we in onze galerij voor een aanbod van kunstenaars –Belgische of buitenlandse – die al overduidelijk een zekere naam en faam hebben verworven in het milieu.”

Verduyn Gallery mikt ook op een permanent wijzigend aanbod. Elke expositie krijgt een vooraf bepaald thema en heeft een looptijd van vier tot zes weken, waarna een nieuw bod volgt. “Innovatieve en hoogstaande moderne kunst  bieden aan bezoekers is onze drijfveer”, vertelt Stefanie  Verduyn. “Bij ons kom je langs om verbaasd te worden door een topaanbod, en dat in een feeërieke en eclectische omgeving.“

Vanaf 4 december gaat een nieuwe expositie door.

info: www.verduyngallery.com