Sterima Wevelgem 22 _20220510_PG

Sterima zoekt en vindt samenwerking met Limburgse topbedrijf Cegeka

BISSEGEM - Sterima, specialist in sterilisatie voor ziekenhuizen en medische bedrijven, gaat in zee met ICT- integrator Cegeka uit Hasselt voor het upgraden en versnellen van de digitale transformatie. Het IT-project wordt beschouwd als een voorbeeldcase in de digitalisering van onze Belgische gezondheidszorg met als ultieme doel de gegevensuitwisseling en interactie tussen de firma en haar klanten verder te optimaliseren. Sterima, destijds groot gebracht door de familie Malysse, maakt vandaag deel uit van de Waregemse Pollet Medical Group.

Sterima is actief in de belangrijke niche van sterilisatie voor ziekenhuizen en medische bedrijven. Een duidelijke focus waarmee Sterima zich als dienstverlener onderscheidt in de Benelux markt.

Groei, innovatie, en de positie van IT als een strategisch bedrijfsonderdeel, bracht Sterima ertoe om een versnelling hoger te schakelen met de digitale transformatie van het bedrijf. Cedric Soubry, IT-manager bij Sterima, formuleert het zo: “Dankzij het groeiend belang van centrale sterilisatie en de steeds nauwere samenwerking tussen medische bedrijven en ziekenhuizen, speelt Sterima een centrale rol in het meedenken, steriel bevoorraden en ontzorgen van alle partijen. Het IT-luik is een cruciaal aspect om die rol als dienstverlener te kunnen spelen. Elke vraag rond sterilisatie vereist een aanpak op maat, knowhow qua logistiek en ervaring met procesinnovatie. Meer dan in andere sectoren zorgt de minste aanpassing binnen ons IT-systeem voor een direct effect op de samenwerking tussen klant en leverancier. Sterima is de onmisbare schakel in dat complexe radarwerk. Net daarom willen we nog meer dan ooit inzetten op de verdere digitalisering en elk aspect binnen onze IT-infrastructuur ‘future proof’ maken.”

Ideale partner

Het nieuwe applicatielandschap stelt Sterima in staat om ziekenhuizen en medische bedrijven te voorzien van extra mogelijkheden tot gegevensuitwisseling en interactie. Als fundament werd geopteerd voor Microsoft Dynamics 365 en het Azure cloud platform.

De ontwikkeling en implementatie gebeurt in partnership met de ICT-integrator Cegeka. Cegeka is internationaal actief, telt meer dan 6.000 medewerkers en is goed voor een jaaromzet van 744 miljoen euro (cijfers 2021) . Met een specifieke focus strategie op de pharma & life science industrie vormt het Limburgse bedrijf voor Sterima de ideale partner voor de uitbouw en implementatie van een GxP-conforme oplossing.

Sterima maakt deel uit van Pollet Medical Group. Pollet Medical Group is actief in de integratie van waterbehandeling, concentraten en sterilisatie diensten voor ziekenhuizen, medische bedrijven en dialysecentra wereldwijd. Dankzij de gecombineerde ervaring, complementaire activiteiten en de vaardigheden in internationale ontwikkeling, speelt Pollet Medical Group haar rol als Europese leider en full-service provider.