Stadsbader Malle (3)

Sterk staaltje verticale integratie en een meesterzet :Stadsbader opent eigen staalfabriek in Malle

HARELBEKE - Noem het maar en sterk staaltje verticale integratie en een meesterzet. Dinsdag opende Stadsbader Group, het bedrijf van CEO en eigenaar Dominique Valcke, een  gloednieuwe staalproductiefabriek in Malle. Het is de zoveelste belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de multidisciplinaire bouwgroep, die voortaan een nog breder scala aan projecten kan realiseren, zowel in het westen en oosten van België als in Noord-Frankrijk en Nederland. Met een nadrukkelijke focus op snelheid en verticale integratie versterkt Stadsbader zijn rol als  toonaangevende speler in de Belgische bouwsector.

Stadsbader Group is voortdurend op zoek naar opportuniteiten om haar activiteiten- en dienstenaanbod te verruimen en te optimaliseren. De opstart van de nieuwe staalproductiesite in Malle, waar voorheen ASK Romein actief was, past perfect in dat plaatje.

Met een productiecapaciteit van meer dan 10.000 ton staal per jaar zal Stadsbader er staalconstructies met een CE-certificaat tot en met executieklasse 4 realiseren, de hoogst mogelijke uitvoeringsklasse. De productie- en conserveringshal van 14.500 m² biedt plaats aan een uitgebreid en modern machinepark, dat stoelt op de allernieuwste productietechnieken en -technologieën.

Voor de operationele leiding van de nieuwe staalafdeling doet Stadsbader een beroep op een gemotiveerd en deskundig kernteam met meer dan twintig jaar ervaring in de sector. Naast de bouwprojecten die gerealiseerd worden door de afdeling in Malle zal de staalproductie zich eveneens toespitsen op realisaties in gespecialiseerde domeinen waaronder logistiek, petrochemie en de farmaceutische sector. Op dit moment zijn er reeds projecten in uitvoering voor een aantal klanten waaronder Heylen Warehouses in Puttershoek (NL), Weber Belgium in Grimbergen en Katoen Natie in Antwerpen.

Verbreding actieradius

Met de nieuwe staalproductiesite in Malle breidt Stadsbader Group haar actieradius verder uit, zowel geografisch als operationeel. Naast het westen van het land en Noord-Frankrijk behoren het oosten van België en Nederland steeds meer tot het werkterrein van de multidisciplinaire bouwgroep.

Waar Stadsbader zich tot voor kort hoofdzakelijk toespitste op betonproductie in eigen beheer, maken ook staalproductie in eigen beheer en de realisatie van hybride projecten voortaan deel uit van het aanbod, waardoor de klasse 8-aannemer een nog betere controle kan uitoefenen over het volledige bouwproces. Dankzij een nadrukkelijke focus op snelheid en verticale integratie kan Stadsbader haar klanten een complete dienstverlening aanbieden, van ontwerp en engineering tot productie, installatie en onderhoud.

Eigen beheer

Dominique Valcke, CEO van de Stadsbader Group, gaf volgende commentaar bij de 'meesterzet': “We zijn zeer blij dat we met de opstart van de nieuwe staalproductiesite in Malle alweer een belangrijke stap kunnen zetten richting toekomst, met snelheid en verticale integratie als essentiële speerpunten binnen onze dienstverlening. Daar we nu ook staalprojecten in eigen beheer kunnen uitvoeren en onze aanwezigheid in het oosten van België en Nederland nog verder uit kunnen bouwen, bestendigen we onze ijzersterke reputatie als innovatieve en vooruitstrevende bouwpartner.”

Ivan Vinck, die algemeen directeur is van Bouw Oost en Staalbouw, zag het zo: “Onze kracht schuilt in het optimaliseren van staalstructuren en het kwalitatief uitvoeren van projecten in eigen beheer aan de hand van een gestroomlijnd bouwproces. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van ons kernteam zijn we uitstekend gewapend om ook binnen de brede (staal)bouwsector nog verder uit te groeien tot dé referentie in België, Nederland en Noord-Frankrijk.”