Blauwpoorte-62

Sterke vrouwen geven De Blauwpoorte een tweede leven

KORTRIJK - Na renovatiewerken die jarenlang aansleepten, krijgt de oude hoeve De Blauwpoorte als beschermd monument een  tweede leven. De hoeve werd omgedoopt tot een first class eventlocatie. Er kunnen zowel privé- als bedrijfsevenementen op maat doorgaan. Initiatiefnemers zijn Tania Huys en haar dochter Sarah. Tijdens WO II deed de hoeve nog dienst als Duitse commandopost.   

Op een steenworp van het bruisende stadscentrum van Kortrijk, middenin een rustige, groene buurt, ligt de gerenoveerde Hoeve De Blauwpoorte. De historische hoeve, die dateert uit de 15de eeuw is een officieel beschermd monument en werd volledig opgeknapt. Het voorbije weekend zwaaiden de deuren voor het eerst open. Het indrukwekkende landgoed, dat bestaat uit een grote schuur, een stalvleugel, een wagenhuis, een poortgebouw met knechtenverblijf en de binnenkoer, biedt talloze mogelijkheden om een spetterend feest of een zakelijk seminarie te organiseren.

Tania Huys, de huidige eigenares van de hoeve, vormt samen met haar dochter Sarah Kemseke het enthousiaste team achter de nieuwe eventlocatie. Van de aankleding tot het helpen samenstellen van de juiste menu, klanten kunnen steeds rekenen op de professionele hulp van Tania en Sarah.

All around locatie

Vijfentwintig jaar geleden kocht Tania Huys Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk. Meer dan twintig jaar later, besliste ze om de vroegere omwalde vierkantshoeve, die sinds 2004 erkend is als beschermd monument, volledig op te knappen. Aannemer Immo Huys en architectenbureau Glenn Reynaert gingen aan de slag en het resultaat mag er wezen: hoge plafonds met ruwe massieve balken, een moderne bar en een gezellige binnenkoer, maar met het authentieke karakter van enkele eeuwen geleden. Met een capaciteit van 200 personen (zittend) of 300 personen voor een walking diner, zijn er tal van mogelijkheden op de hoeve voor allerlei soorten feesten. Trouwfeesten, babyborrels, communies, seminaries, productvoorstellingen, you name it.

Voor de aankleding van de verschillende gebouwen op de hoeve, konden Tania en Sarah rekenen op Picobello en Remmerie, die het landgoed in elk mogelijk thema of stijl omtoveren. Voor lekker eten en hapjes, is er de keuze uit vijf lokale cateraars: Bon-apart, Fruy Catering, Huys van Wonterghem, Impe Catering of Traiteur Leconte, die persoonlijke menu’s samenstellen. Last but not least, is er een coole dj booth in de hoeve en een uitgebreide audio-installatie, zowel binnen als buiten op de binnenkoer, die zorgt voor de nodige swingende muziek.

Ideale plaats

In 1991 nam Tania Huys samen met haar man de traiteur en kleinhandel De Kiekefretter over van haar schoonouders. Twee jaar later, in 1993, kocht Tania Hoeve De Blauwpoorte, inclusief de privéwoning op het terrein.

Sarah groeide op in de privéwoning aan Hoeve De Blauwpoorte. Het landgoed bleek met zijn grote stallen al meteen de ideale plaats om haar passie, paardrijden, te beoefenen. Na haar middelbare studies, studeerde Sarah Business Management & Entrepreneurship (BME) bij Hogeschool VIVES in Kortrijk. Na deze driejarige bacheloropleiding, trok Sarah naar Parijs, waar ze haar Master in Management (met specialisatie entrepeneurship en  innovatie) behaalde aan de Iéseg School of Management.