Rousseau marathon

Steve Rousseau (House of Talents) opent beachbar in Nieuwpoort

KORTRIJK, NIEUWPOORT - Steve Rousseau, bekend als CEO van het door hem opgerichte rekruteringsbedrijf House of Talents (jobs voor alle mogelijke knelpuntberoepen), denkt ook richting diversificatie. In maart van volgend jaar wil hij in het hem wel bekende Nieuwpoort een beachbar openen. Prijs van de concessie: 110.000 euro voor vijf jaar.

Steve Rousseau mag dan al opgegroeid zijn in Kortrijk, toch heeft hij ook iets met de Noordzee, en meer bepaald met Nieuwpoort. In die badplaats bracht hij een groot deel van zijn jeugd door. Zijn flamboyante vader Jo, nu nog gemeenteraadslid, week al vroeg uit naar Nieuwpoort, waar hij het sociaal vakantiecentrum De Barkentijn -een begrip in Nieuwpoort – decennia lang in goede banen wist te leiden.

Steve zelf heeft in Nieuwpoort ook een tweede thuis. In de voorbije zomer werkte hij er ook op eigen houtje een marathon af op de zowat warmste dag van het jaar (zie foto). Maar hij slaagde in zijn opzet, luid aangemoedigd dor familie en een schare fans. Nu wil hij er een beachbar uit de grond stampen, zo laat hij verstaan in Het Laatste Nieuws. Het is blijkbaar een al langer gekoesterde maar nooit gerealiseerde droom. En zoals Jacques Brel eens zei: “Dans la vie, il faut réaliser ses rêves.”

Steve Rousseau (50) is de halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. De beachbar zal ter hoogte van het Leopoldplein komen te liggen. Steve Rousseau trekt de kar niet alleen. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). Vorig jaar opende Steve Rousseau in hetzelfde Nieuwpoort ook al een frietzaak.