PIA Group x Comax- DEF

Steven Brouckaert (PIA Group) blijft overname na overname realiseren

ROESELARE - Steven Brouckaert nam met zijn accountancygroep PIA een vliegende start in 2023. Slag om slinger realiseerde hij al twee overnames. Nu komt ook Comax uit Brasschaat zich bij PIA aansluiten. Comax een is een solution specialist voor optimalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen. "We merkten al een tijdje dat onze klanten  worstelden met de efficiëntie van hun data- en documentenstromen", dixit Steven Brouckaert. "Daarom waren we al een tijdje op zoek naar een digitale partner om over te nemen. Met Comax erbij kunnen we onze klanten nu ook daadwerkelijk helpen met het bouwen van digitale oplossingen."

 

Comax staat synoniem voor een echt groeiverhaal. Het bedrijf werd opgericht in 2013 door Géry Lambrechts en Ellen Van Muylder (zie foto naast Steven Brouckaert). Zij blijven na de overname de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening nemen.
Comax is gespecialiseerd in de digitalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen met de klemtoon op kmo’s en specifieke sectoren, zoals accountancy, groothandel en transport. De oplossingen van Comax spitsen zich toe op de optimalisatie van processen, tijdwinst en meer efficiëntie. Het bedrijf evolueerde op 10 jaar tijd naar een team van 13 procesanalisten, ontwikkelaars en supportspecialisten. Die sterke groei is geen toeval. “Automatisering is in 2023 echt een basisbehoefte voor ondernemingen”, vertelt Géry Lambrechts. “Onze oplossingen maken het werk gewoon makkelijker. En dat in alle sectoren.”

Onafhankelijk na de overname.

Comax heeft heel wat accountancygroepen als klant. PIA Group was daar een van. Vanuit die samenwerkingen merkten Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, Ellen Van Muylder en Géry Lambrechts heel wat overeenkomsten in hun ondernemingscultuur. Zo groeiden beide partijen naar elkaar toe. Al is onafhankelijkheid de hoeksteen van de samenwerking.

Comax blijft dus ook na de overname als een aparte entiteit opereren voor zijn eigen klantenportefeuille, waar ook heel wat accountantskantoren deel van uitmaken. “Onze klanten uit de accountancysector kunnen gerust zijn", zegt Ellen Van Muylder. "We werken nu ook al voor een groot aantal accountantskantoren. Dat gebeurt altijd in vertrouwen. En voor dat vertrouwen staan Géry en ik ook na de overname persoonlijk borg. Wij creëren oplossingen maar daarbij gaan we nooit tot aan de data. De compliance is 100% gegarandeerd.”

Groei als leidraad

De PIA Group van de West-Vlaamse ondernemer Steven Brouckaert telt bijna 50 kantoren en 900 medewerkers en is actief in België en Nederland. Dat is te danken aan een uitgekiende acquisitiestrategie, waarbij elk overgenomen accountantskantoor binnen de groep een sterk merk blijft, geleid door een sterke partner-ondernemer, en maximaal ondersteund wordt door de centrale organisatie. Die unieke aanpak zorgt ervoor dat PIA Group vandaag nummer 3 is in het middensegment van zijn sector. Dat is het segment van kantoren die meteen na de zogenaamde Big Four komen.