PIA VanLooy_Origineel

Steven Brouckaert (PIA Group) rondt tiende overname af in de regio Antwerpen

ROESELARE - De West-Vlaamse PIA Group, de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België, blijft uitbreiden. CEO Steven Brouckaert meldt met trots de overname van zijn 10de kantoor in de regio Antwerpen: Van Looy Accountants, met vestigingen in Ekeren en Turnhout. In België en Nederland telt de Roeselaarse PIA Group nu al meer dan 50 kantoren. Bedoeling is te blijven groeien op basis van een uitgekiende strategie: de voordelen van een grote groep gecombineerd met een sterke lokale verankering.

Het verhaal van Van Looy Accountants begint in de jaren ‘70 als leerkracht Fons Van Looy in bijberoep een eenmansboekhoudkantoor inricht op zijn zolderkamer in Merksem. Sinds die bescheiden start is Van Looy Accountants uitgegroeid tot een toonaangevend accountancy- en advisorykantoor in de regio Antwerpen met 2 vestigingen: een in Ekeren en een in Turnhout.

Daar geven elke dag meer dan 40 medewerkers het beste van zichzelf voor een snelgroeiend klantenbestand, dat grotendeels uit kmo’s bestaat. De dagelijkse leiding Van Looy Accountants is in handen van Erik Van Looy -zoon van de stichter- en Bart Sommen.

Nog meer overnames op til

Van Looy Accountants rekent op PIA Group voor de ondersteuning van de organische groei. Tegelijk kijken Erik Van Looy en Bart Sommen ook naar nieuwe samenwerkingen met collega’s.

Steven Brouckaert bevestigt dat hij samen met Nathalie Calle en het management team, klaarstaat om hen hierbij te helpen. “Dit illustreert nog maar eens dat PIA Group echt gelooft in het ondernemerschap van zijn kantoren en dat alleen maar wil stimuleren, en dat met respect voor het DNA van het overgenomen bedrijf”, stelt Brouckaert. “Dankzij die gecumuleerde lokale business drive kunnen we op steeds grotere én bredere schaal het verschil maken in de markt. We merken dat een groeiende groep toekomstgerichte accountants openstaat voor de propositie van PIA Group. Het stijgende aantal gesprekken bewijst dat. Ja, er zitten nog heel wat overnames aan te komen.”