Nieuws West-Vlaanderen Stijn Stevens en Alexander Saelens open alternatieve fitness in Ieper

Stijn Stevens en Alexander Saelens open alternatieve fitness in Ieper

Stijn Stevens en Alexander Saelens open alternatieve fitness in Ieper

IEPER – De Ieperse ondernemers Stijn Stevens en Alexander Saelens openen deze week nog een nieuwe fitness-vestiging in het Augustijnenpark. Ze kennen de sector door en door want ze waren al een tijdje samen actief bij het fitness- en personal training center Y-Mind. De nieuwe fitnesslocatie aan de Augustijnenstraat, waar voorheen IKON fitness gehuisvest was, kreeg een grondige renovatie en biedt nu een bijzondere beleving voor fitnessers. Want anders.

Dat ex-profbasketter Stijn Stevens een ondernemende kijk heeft op sporten, was al langer bekend. Y-mind startte op in 2017 en groeide in een recordtempo met bootcamps. Kort daarna richtte hij de Y-Mind Academy op om personal coaches op te leiden. “Ik heb inderdaad in alles die winnaarsmentaliteit”, zegt Stijn. “Ik heb in mijn professionele sportcarrière bij Gent Hawks geleerd om focus te houden en mijn doel zo te bereiken.”

In 2022 staan 2 Ieperse ondernemers nu aan het roer van Y-Mind. Naast Stijn Stevens, is ook Alexander Saelens bekend in Ieper. “Het was door Olivia, de dochter van Stijn dat we elkaar hebben leren kennen”, lacht Alexander. “Door de baby zijn de vrouwen aan de praat geraakt, en niet veel later waren wij in gesprek. En er was onmiddellijk een klik en een gelijkgestemd gevoel.”

Toen de twee ondernemers eerder dit jaar samen naar een fitnessbeurs gingen, werd een gemeenschappelijke aankoop geplaatst van revolutionaire fitnesstoestellen op basis van luchtdruk.”

One mind, one team

Voor Stijn en Alexander is het belangrijk dat hun team een solide basis vormt voor de klanten. Zo blijft Johan Van Eecke, die sinds jaar en dag de voormalige IKON-fitnes uitbaatte, nog steeds actief mensen begeleiden. Om nog meer mensen onder te dompelen in de kennis die een personal trainer nodig heeft, startte Stijn vorig jaar de Y-Mind Academy waar geïnteresseerden zich kunnen bijscholen. In combinatie met sportkinesist Stijn Pollet en orthomoleculair therapeute Amélie, zijn nog 6 personal coaches actief bij Y-Mind. Nick Neyt, een bekende naam in de Ieperse horeca, runt de bar en is tevens schoonbroer van Stijn.

Op het Augustijnenpark kan je zowel individueel fitnessen, in groep spinning volgen of trainen in groep. Op de padelvelden kan je als lid van Y-Padel een balletje slaan en ook de bar is in handen van Y-Mind. In Langemark is er ook een Y-Mind hotspot. Stijn Stevens heeft als absolute ambitie om iedere sportende Ieperling te ontvangen op één van de verschillende locaties die Y-Mind ondertussen al telt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.