Panoramic view of Marrakesh and old medina, Morocco Panoramic view of Marrakesh and old medina, Morocco

Studio Copain trekt naar Marrakesh

KORTRIJK - Niets beter dan eens veranderen van lucht, zegt het spreekwoord. Het Kortrijkse marketingbureau Studio Copain voegt de daad bij het woord en trekt in het najaar (24 tot 28 oktober) voor een uniek businesseminarie richting het Marokkaanse Marrakesh. De tijd en de klok stil zetten om tot nieuwe inzichten te komen.

Marketingboetiek Studio Copain wil 20 ondernemers en marketeers samenbrengen op een zonnige locatie in Marrakesh tijdens zijn allereerste Marketingretraite ooit: vier dagen lang vertragen met tussendoor shotjes business. Onder andere DPG Media-directeur Nicholas Lataire en business coach Kris Govaert reizen mee als experten en brengen er verschillende masterclasses tijdens de retraite.

Alle experten brengen topics uit marketing en entrepreneurship, niet enkel ter inspiratie maar ook meteen toegepast op de individuele uitdagingen van de deelnemer aan de retraite. De locatie (Villa Shems Moon in Marrakesh) leent zicht bovendien perfect om te onthaasten: het verblijf ligt in de Agafay-woestijn op amper 15 minuten van het centrum van Marrakesh en beschikt over luxueuze kamers, een hamam en een verfrissend zwembad.

Mentaal welzijn is belangrijk

Onthaasten is niet enkel goed voor je creativiteit maar ook voor je gehele mentale welzijn. Het afstemmen van je dagelijkse to do’s op je mentaal welzijn is belangrijker dan ooit. Zowel nieuwe generaties van ondernemers en marketeers als de gevestigde waarden zijn het erover eens: succesvol ondernemen is zorgdragen voor je team en je bedrijf maar ook voor jezelf.

Er werden afgelopen jaren grote stappen gezet richting meer bewustwording van het thema mentaal welzijn. Maar het kan altijd beter, vinden ze bij Studio Copain. Ik geloof dat het aanbod rond mental wellbeing nog een pak frisser kan", dixit Floris Benoit, zaakvoerder van het Kortrijkse marketingkantoor. "We blijven bewust weg van het ‘zweverige’ maar pakken uit met een hedendaagse benadering van de topics: door met echte experten te werken die dagdagelijks met de voeten in de klei staan én door op zoek te gaan naar inspiratie bij andere culturen, in dit geval de inspirerende samenleving van Marokko.”

Beter worden

Floris Benoit trekt zelf minstens één keer per jaar naar Marrakesh om te vertragen: “Ik weet ondertussen dat ik na periodes van intense stress veel nood heb aan vertragen en rust", zegt hij. "Die rust vond ik afgelopen jaren telkens opnieuw in Marrakesh. Geen idee of het aan de kleuren en de geuren van de stad ligt, de zon of het trager leven – maar het helpt me keer op keer. Wanneer ik minimale afleiding heb en letterlijk úit mijn job als zaakvoerder stap, komen de beste ideeën. Die ideeën implementeer ik na de reis vervolgens bij Studio Copain om onze organisatie steeds beter te maken.”

info: Meer informatie over de Marketingretraite vind je via www.marketingretraite.be