Syntra en Howest en SYNTRA

Syntra West en Howest hebben een affaire met elkaar

BRUGGE – De West-Vlaamse hogeschool Howest en opleidingscentrum Syntra West hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met elkaar gesloten. Levenslang leren, flexibel leren, heroriënteren naar een graduaatsopleiding: in de hedendaagse arbeidsmarkt is het een must om relevant te blijven. Vanuit dat besef hebben Howest en Syntra West elkaar gevonden in een duurzaam partnership. Beide instellingen hebben een breed vertakt netwerk in West-Vlaanderen.

“Het aanbod van Howest en Syntra West is in grote mate complementair”, aldus Lode De Geyter, algemeen directeur Howest en promotor van het project. “Via een structureel en duurzaam partnership tussen beide partijen willen we nu intenser gaan samenwerken. Zo kan een cursist of student na het slagen binnen een opleiding via een verkort traject de aanvullende opleiding van de partnerorganisatie volgen. De samenwerking maakt het trouwens voortaan ook mogelijk te schakelen van Syntra naar een hogeschool. Dat is een primeur in Vlaanderen.”
Sowieso zorgt de samenwerking er voor dat er grotere doelgroepen worden bereikt. Ook het samen ontwikkelen van nieuwe opleidingen -op basis van de expertise, commerciële kennis en het netwerk van beide partners- zorgt voor een manifest voordeel. “Verder denken we aan gezamenlijke communicatie en events, het delen van infrastructuur, personeel en studiemateriaal,” aldus Johan De Neve, algemeen directeur Syntra West. “Op die manier gaan we veel verder dan de ad-hoc samenwerkingen die al bestonden tussen onze instellingen.”