Chocolate Academy 19

Syntra West trekt met Chocolate University de aandacht op West-Vlaams lekkers

BRUGGE – Nog tot eind deze week gaat in Brugge de tweede editie van de Chocolate University door, een initiatief onder impuls van Syntra West en in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade en Selmi. De Chocolate University is een internationaal kenniscentrum waar chocolatiers uit de hele wereld zich kunnen perfectioneren in hun vak. Op deze manier wenst de Chocolate University de kennis van de laatste trends en de nieuwste technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen. Made in West-Vlaanderen.

De deelnemers komen uit alle uithoeken van de wereld. Ze krijgen een bijzonder  gevarieerd programma voorgeschoteld. De Chocolate University serveert een week workshops, demo’s en ervaringen rond het gegeerde goedje. Dominique Persoone (The Chocolate Line) toont bijvoorbeeld hoe men tot nieuwe, innovatieve ideeën komt en hoe deze uitgewerkt kunnen worden.
Stéphane Leroux (auteur van onder meer Blue Chocolat) leert deelnemers prachtige chocoladestukken te creëren en toont hen hoe deze tot het hoogste niveau getild kunnen worden.
Michel Eyckerman (Belcolade) toont de deelnemers hoe diverse problemen als sugarbloom en fatbloom ontstaan en vooral hoe deze vermeden kunnen worden. Op donderdagnamiddag 6 juni (17u30) 2019 zullen in de Brugse campus van Syntra West topchocolatiers van over de hele wereld tonen wat ze gecreëerd hebben tijdens de lanceringsweek van de Chocolate University Belgium. Op vrijdag 7 juni zal bij wijze van afsluit in Chocostory Brussel de officiële proclamatie van de deelnemers plaatsvinden.