MKRS_31_Iris-Fineries-2

Syntra West zet de ambachtelijke beroepen in de kijker via creatieve beurs

BRUGGE - De prachtige site van La Brugeoise ontvangt zaterdag aanstaande MKRS, de creatiefste makersbeurs van West-Vlaanderen. Het MKRS-event biedt ondertussen jaarlijks tientallen makers van diverse ambachten de gelegenheid om samen te komen én hun creaties te tonen aan het grote publiek. De makers delen alvast één gemeenschappelijke factor: ze ontwikkelden hun passie met de ondersteuning en coaching van Syntra West.

Syntra West staat te popelen om de deuren van La Brugeoise Brugge te openen voor de inmiddels al derde editie van het MKRS-event. Dit jaar kan men er kennismaken met meer dan 50 standhouders, van gevestigde namen tot opkomende talenten.

De beurs omvat een breed scala aan exposanten, handgemaakte producten en diensten, variërend van juweliers tot keramisten, bierbrouwers tot floristen, en meubelmakers tot fotografen.

Groeiende trend

De groeiende trend van lokaal winkelen is onmiskenbaar. Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzame, eerlijke producten. Het MKRS-event speelt daarop in en biedt een unieke kans om deze trend te omarmen door te investeren in unieke stukken van hoge kwaliteit, rechtstreeks van de makers zelf.

De keuze voor La Brugeoise als locatie draagt bij aan de gezellige sfeer en uitstraling van het evenement. Deze voormalige industriële site is een belangrijk historisch en cultureel erfgoed in Brugge, waardoor 'handmade' volledig tot zijn recht komt.
“We zijn enthousiast om MKRS én de makers al voor de derde keer naar het grote publiek te kunnen brengen." zegt Isabelle Santy, een van de organisatoren en productmanager bij Syntra West. "Het is een fantastische gelegenheid om de talenten van onze lokale makers te vieren en hun vakmanschap te tonen aan een breed publiek. Of u nu op zoek bent naar een uniek geschenk of gewoon wilt genieten van creativiteit, MKRS heeft voor elk wat wils."

De festiviteiten beperken zich niet tot slechts één dag. In de week voor en na het event organiseert MKRS verschillende toegankelijke MKRS-workshops, verzorgd door Syntra West-makers. Dit biedt een unieke kans voor wie zelf creatief aan de slag wil gaan en meer wil leren over diverse ambachten.

info: via www.mkrs.be