SYNTRA West management 19

Syntra West ziet de zin om te ondernemen enkel maar toenemen

BRUGGE – Dat corona ook positieve effecten kan hebben, wordt dezer dagen bewezen bij de West-Vlaamse onderwijsinstelling Syntra West. Nooit eerder was de interesse voor opleidingen en starterscursussen om zelfstandig ondernemer te worden, zo groot als nu. Syntra West, dat vijf opleidingscentra telt in onze provincie,  promoot ook meer en meer het hybride leren.

“Bij ons gaat het razendsnel”, aldus Sofie Barremaecker namens Syntra West.”Ondanks een forse pandemie, draaien we op volle toeren. Technische trajecten (bouw, elektro, groen, interieur) krijgen een sterke boost en de ganse bewakingssector bereikt ongekende hoogtes. Daarnaast merken we heel wat interesse van de West-Vlamingen om te starten met een eigen zaak. Afgelopen zaterdag volgden meer dan 100 geïnteresseerden onze ‘start me up’ uitleg. Het is niet voor het eerst dat een crisis ervoor zorgt dat mensen zelf hun toekomst in handen willen nemen. Een laat ze daar nu net bij Syntra voor aan het juiste adres zijn.”

Corona zorgt dus ook voor een enorme digitale boost waarbij hybride leren (de combinatie van klassikaal en online) een ongeziene vlucht vooruit kent. “Onze volledige organisatie transformeert intussen volop naar een hybride leeromgeving door integratie van slimme camera’s, opzetten van online leerplatformen én een coronaproof klassikale lesomgeving”, aldus nog Sofie Barremaecker. “Ook onze infodagen zijn getransformeerd tot een combinatie van offline afspraken en online infosessies. Onze Facebook livestream van afgelopen zaterdag bereikte meer dan 15.000 mensen en meer dan 500 infovragers werden individueel beantwoord. Daarnaast werden nog eens zo’n 300 bezoekers individueel verwelkomd op afspraak in één van onze campussen.”

Syntra West heeft campussen in Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, en Roeselare. Daarnaast is de groep Syntra West eigenlijk actief in gans Vlaanderen, wat bijvoorbeeld opleiding op maat betreft.  Dit kan training/coaching/advies zijn op vraag/behoefte van de klant.  En kan zowel in het bedrijf als op een andere locatie (naar voorkeur) worden aangeboden.

Via deze link vind je daarover ook meer informatie.