CUPRA PADEL BRUGGE22BP

Tandem Marc Coucke-Tom De Sutter in zee met automerk Cupra

BRUGGE - Het sterk opkomende automerk Cupra enerzijds en Arenal anderzijds (de grootste speler in het Belgische landschap van padelclubs)  kondigen een lange termijn partnerschap aan. In ruil voor visibiliteit en activatie van hun klanten in 10, en op termijn minstens 20  padelclubs in België, geeft Cupra de padelsport een aanzienlijk financieel duwtje in de rug. Arenal, het bedrijf van Marc Coucke en Tom De Sutter, wil de padelsport een push geven en nam inmiddels al veel padelclubs over in eigen beheer.

De padelsport blijft boomen mede met dank aan een bedrijf als Arenal.  “De investering van CUPRA is een katalysator om de sport verder te professionaliseren”, zegt Tom De Sutter, ex-voetballer en development manager bij Arenal.

CUPRA is al langer actief in de padelsport. De Spaanse roots, de dynamiek en het relatief jong bestaan van zowel het automerk als de sport, maken een logische link tussen beiden. CUPRA ondersteunt onder andere ambassadeurs Helena Wyckaert - de beste Belgische padelspeelster - en jong talent Maxime Deloyer in hun padelcarrière. Net als Arenal, investeert CUPRA nu aanzienlijk in de padelsport.

Die middelen worden aangewend om initiatieven zoals de CUPRA padel tour, die onder andere halt houdt in alle Arenal Clubs in België, én de CUPRA Padel Masters mogelijk te maken. Dit jaar telt de CUPRA Padel tour 825 padelevents, met maar liefst 19.000 unieke deelnemers. Vlaanderen telt momenteel 325 padelclubs (versus 91 in 2019) en 95.000 spelers (versus 15.000 in 2019). ​ Daarmee is padel ​ de 4e meest beoefende sport in Vlaanderen, na voetbal, tennis en gymnastiek.

Opstap naar professionalisering

Arenal heeft de ambitie om het aantal clubs te verdubbelen: in 2025 willen ze hun leden verwelkomen in minstens 20 padelclubs in België. Tom De Sutter, development manager bij Arenal, ziet de samenwerking met CUPRA als een verrijking; een opportuniteit om de sport, én hun aanpak, nog professioneler te maken

. "Dankzij de samenwerking kunnen we innovatiever, kwalitatiever en professioneler werken, wat goed is voor de toekomst van padelsport”, zegt De Sutter. “Arenal zet al langer in op innovatieve projecten, zoals de Arenal app, waarmee onze leden, eenvoudig en flexibel over heel België padelterreinen en trainingen kunnen reserveren. Dankzij de bijkomende middelen van CUPRA kunnen we nog een stapje verder gaan, bijvoorbeeld bij de uitbouw van de Arenal Academy. Onder leiding van Linn Poels worden niet alleen onze trainers professioneel opgeleid, maar kunnen we ook onze leden kwalitatieve lessen aanbieden, zowel voor kinderen als volwassenen.”