Verhoeve Piet 23 Bilbao

Techneut Piet Verhoeve gooit grote ogen in het buitenland met zijn visie op open innovatie

OOSTENDE - Oostende stuurt zijn zonen uit, ook internationaal, en hoe. Zo behaalde Piet Verhoeve (ex-CEO en eerste CEO van Hangar K) zopas de 'Best Open Innovation Practice Award' voor een paper die hij samen met Veerle De Colvenaer (van het Oost-Vlaamse bedrijf Efika Sciences) neerschreef voor de World Open Innovation Practice. "De paper beschrijft onze unieke aanpak beschrijft om innovatie-ideeën om te zetten in concrete samenwerkingsprojecten met hoge slaagkans", aldus Verhoeven.

Piet Verhoeve is een door de wol geverfde intellectueel en wetenschapper. In 2019 startte hij zijn eigen bedrijf Origanius op nadat Vincent Vanderbeck Hangar K van hem overnam. Eerder verdiende hij als 'techneut' ook ook al zijn strepen bij hoog aangeschreven bedrijven zoals Televic of imec.

Verhoeve kon niet anders dan opgetogen te zijn met de internationale onderscheiding die hem zopas te beurt viel. "Deze  award is des te specialer voor mij, omdat dit de tweede keer op rij is dat mijn bijdrage op die manier gehonoreerd wordt", aldus Verhoeve. "Vorig jaar won ik deze ook toen de conferentie doorging in Eindhoven."

Praktijkgerichte kennisoverdracht

Met zijn eigen technologisch consultancybedrijf Origanius treedt Verhoeve ook op als gastspreker op symposia, hier of in het buitenland. Hij behandelt onder meer een hot item zoals hoe optimaal aan 'open innovatie' doen.

"Vorige week was mijn eerste eigen georganiseerd internationaal event in Bilbao (masterclass: Building Innovation Ecosystems in practice) een groot succes", zegt de Oostendenaar. "Tijdens de masterclass brachten Wim Vanhaverbeke (prof UAntwerpen) en ikzelf de combinatie van een theoretische visie op ecosystemen gecombineerd met mijn praktische kennis van hoe je die dingen moet aanpakken en succesvol opbouwen. De sessie werd door Origanius opgezet als onafhankelijk event op de World Open Innovation Conference. De deelnemers kwamen uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, US-Colorado en België. Ze gaven de full day masterclass een tevredenheidsscore van 4,94/5."