Devos Guy Persfoto 22

Tenerife-fan Guy Devos schrijft nieuw boek over zijn favoriete plaats

KORTRIJK, TENERIFE - Zelf noemt Kortrijkzaan en veelzijdige 'duizendpoot' Guy Devos  zich een 'Tenerifaan'. Hij is al jarenlang gebeten door het paradijselijke Spaanse eiland, en schreef er ook al enkele boeken over. Nu komt zijn nieuwste publicatie uit en dat zal de vele West-Vlamingen die Tenerife koesteren, zeker kunnen bekoren. Dit boek (enkel te verkrijgen al e-book) moet alweer de nodige verborgen tips en dito parels naar boven brengen.    "Want het eiland heeft nog lang niet al zijn geheimen prijs gegeven", zegt Devos.  

Wereldburger, muzikant, schrijver, auteur, columnist, gek van Tenerife, gefascineerd door meteorologie, zot van alles wat vliegt, meertalig, kritisch politiek watcher, fan de Nederlandse taal en totaalgenieter. Guy Devos is het allemaal. Nu profileert hij zich opnieuw als auteur van zijn favoriete onderwerp.

'Tenerife, zoveel meer’ is het nieuwste boek van auteur Guy Devos dat op 1 december 2022 als e-book verschijnt. Meer dan 226.000 woorden in een boek toveren doe je niet in een week, zelfs niet in een maand. Twee jaar heeft de auteur erover gedaan om 350 nieuwe onderwerpen aan te snijden die niet zijn gepubliceerd in het eerste boek ‘Alles over Tenerife’. In een boek dat twee jaar terug verscheen van zijn hand, bracht hij ook het hele verhaal van het vroegere vakantiedorp Ten Bel.

Zijn grootste angst was, na zijn opruststelling bij de Kortrijkse brandweer, om in saaiheid te leven, maar dat saai gegeven vindt hij niet terug op Tenerife, zo zegt Devos. In zijn nieuwe publicatie wil hij, als kenner van het terrein, antwoorden bieden op de onophoudelijke stroom van vragen die hij over de jaren heen kreeg.  Met deze boorling wil Guy Devos naar eigen zeggen zijn kennis over het eiland opnieuw delen met iedereen.

info: Op zaterdag 10 december 2022 wordt het boek op Tenerife voorgesteld in de gekende horecazaak Westhaven Bay in Costa del Silencio (Arona) van 14.00 tot 18.00 uur. Het e-book is te koop voor de prijs van 14,95 euro en is te downloaden op de website van Tenerife Connect – https://tenerifeconnect.be/tenerife-zoveel-meer/