Demuynck thierry

Thierry Demuynck bewijst dat meubelproductie in eigen regio nog altijd kan

WEVELGEM - Bij outdoormeubelen heeft men de neiging om te denken aan Aziatische import of aan assemblage gecombineerd met hoge prijzen. Thierry Demuynck, van het gelijknamig zetelbedrijf uit Wevelgem, vroeg zich af waarom dit perse een van beide moest zijn, en of er geen eigen productie in eigen land mogelijk was aan een normale prijs. “Het was een lange zoektocht maar we zijn er geraakt", aldus Thierry. "Mede door de hulp van bestaande en nieuwe leveranciers, als door de input van Propolis, de technische onderzoeksgroep van de KU Leuven.”

Door de West-Vlaamse productie én de bijhorende service en kwaliteit weet Zetelfabriek Demuynck zich instant te onderscheiden van de standaard massaproductie en de gekende importmeubels. Inmiddels is de eerste ‘Handmade in Belgium’ outdoorcollectie van Zetelfabriek Demuynck een feit.

"De kennis en de knowhow voor het vervaardigen van kwalitatieve zitmeubels was er al, dus ontbraken enkel nog de outdoor grondstoffen om ook buitenshuis te kunnen genieten van kwalitatief zitcomfort", zegt de zaakvoerder. "Voor de indoorzetels wordt voor alle dragende structuren van de karkas massieve beuk gebruikt. De karkassen van de outdoorzetels maken we van tropisch hout dat thermisch behandeld wordt. De vullingen van de outdoor zit- en rugkussens is waterdoorlatend en de stof van de afneembare hoezen is UV-bestendig, waterafstotend, schimmelwerend en easycare."

50 jaar actie

Voor de hoezen doe over de zetels worden gespannen, doet Demuynck beroep op een maatwerkbedrijf in Oost-Vlaanderen. “We zijn trots om met dit outdoorverhaal naar buiten te komen, betaalbaar, solide en op maat maakbaar” aldus nog Thierry Demuynck. “We zijn al laat op het seizoen maar we zien dit als een groeiverhaal en willen onze intrede op een voor ons nieuwe markt rustig maar gestaag maken.”

Zetelfabriek Demuynck is bijna 50 jaar actief in de meubelindustrie. Elk meubel wordt er van A tot Z met de hand vervaardigd. Dit weerspiegelt zich in het personeelsbestand waarvan er 90% arbeiders zijn die instaan voor het ambachtelijke werk. Dit handwerk werd tevens erkend door de toekenning van het 'Handmade in Belgium' label. Sinds 2014 accentueert Demuynck zijn kwaliteit in de meubelwinkels ook aan de hand van het label Flemish Tradition.