Tieltr

Tielt werkt aan zijn imago

TIELT - Tielt wil zijn imago als centrumstad versterken en organiseerde daarom ook een promotie avond met tal van stakeholders, ook uit de economische wereld. De campagne wordt op gang getrapt onder de noemer Tieltr. Tieltr is een initiatief van verschillende private partners, waaronder Vlaemynck, Dumobil, Experza, en het Sint-Andries Ziekenhuis, met ondersteuning van de stad Tielt. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om Tielt terug te brengen naar het imago dat het verdient: een jonge, levendige stad waar altijd iets te beleven valt. Van events, nieuws tot een blik achter de schermen bij bedrijven en woonprojecten.

Tijdens het Tielt Business Event in de Europahal werd het startschot gegeven voor de officiële lancering van Tieltr, een innovatief platform om de stad Tielt nog aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers van Tielt. Tieltr is een onafhankelijk platform, een initiatief van enkele privépartners, ondersteund door de stad Tielt. Het project komt voort uit een grondige woonbehoeftestudie uitgevoerd door WES, waaruit blijkt dat Tielt een enorm potentieel heeft voor de toekomst, met maar liefst 16% extra tewerkstelling en meer dan 900 nieuwe bouweenheden in het vooruitzicht.

“We kijken voorbij de traditionele muren", aldus Karel Vlaemynck, mede-initiatiefnemer van dit project. "Een onafhankelijke maar collectieve inspanning die vertrekt vanuit human resources, de grootste werkgevers en de betrokken projectontwikkelaars kunnen de stad meer aantrekkingskracht geven, wat voor het stadsbestuur dan weer positief is.”

Drie pijlers

Het platform Tieltr is gericht op drie pijlers: wonen in Tielt, werken in Tielt en beleven in Tielt. Tieltr biedt een gevarieerd aanbod aan informatie en activiteiten voor iedereen, maar richt zich in het bijzonder op jonge mensen die een baan zoeken in Tielt of de stad willen verkennen. Hoe groter de groep potentiële Tieltenaars is, hoe groter de kans dat iedere aanbieder, werkgever en zelfs kleine zelfstandige daar uiteindelijk mee de vruchten van plukt”, zo luidt de bottomline.

Voor potentiële inwoners biedt het platform inzicht in nieuwe bouwprojecten, openstaande vacatures, en een blik achter de schermen bij Tieltse bedrijven met interessante en leuke weetjes. Tieltr vormt zo een boeiend platform voor iedereen die geïnteresseerd is, niet enkel de kandidaat-kopers.

Tieltr integreert ook de fusie met Meulebeke in de website, waardoor het een allesomvattend platform wordt voor Tielt op zijn geheel.

info: Ontdek meer over Tieltr op tieltr.be of op onze sociale mediakanalen.