Boury Kazemat

Tim Boury (Boury) gaat unieke samenwerking aan met Ieperse stadsbrouwerij Kazematten

ROESELARE - Tim Boury van het overbekende West-Vlaamse toprestaurant Boury, pakt uit met een uniek brouwsel. Hij brengt een eigen bier op de markt onder de noemer Flavas. Daarvoor gaat Boury een samenwerking aan met de Ieperse stadsbrouwerij  Kazematten (eigendom van Sint-Bernardus uit Watou) waar expert par excellence Rudi Ghequire (ex-Rodenbach) na zijn zogenaamd pensioen de kar helpt trekken. Ghequire garandeert een unieke smaaksensatie.

Voor Tim Boury, altijd trouw bijgestaan door zijn partner Inge en zijn broer ben, kan er geen twijfel over bestaan: het combineren van gastronomie met bier is een kunst. “Met het Flavas bier is het canvas levendig met frisse, zilte tonen wat heel wat mogelijkheden biedt om te pairen”, zegt de meesterchef. “Van smaakvolle zeevruchten tot pittige salades en stevig gegrilde groenten, Flavas bier verfrist en verrijkt de smaakervaring.”

Broer Ben Boury wist ook op het belang van lokale verankering. “We moeten optimaal inzetten op de lokale kennis en ervaring die onze regio rijk is”, aldus Ben Boury. “Dat is één van de redenen voor de samenwerking met de brouwerijen Kazematten en Sint-Bernardus in Watou.

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten, tien jaar terug opgericht met inbegrip van een uniek ‘kelderrestaurant’, is het creatieve geesteskind van Hans Depypere (Sint-Bernardus) en Rudi Ghequire (gewezen meesterbrouwer bij Rodenbach). Het project met Boury werd aangegaan door Ghequire en July Depypere (dochter van Hans).